Nieuws

Nieuws

Projectleider Tentoonstellingen

Projectleider Tentoonstellingen Fries Museum | Keramiekmuseum Princessehof
Vanwege het vertrek van een collega zoeken het Fries Museum, Keramiekmuseum Princessehof en het Fries Verzetsmuseum een:

Projectleider Tentoonstellingen
voor 32 uur per week

Wie zoeken wij
Wij zoeken per direct een ervaren projectleider voor de realisatie van tentoonstellingen. Je hebt ervaring met het organiseren van tentoonstellingen in een museale omgeving. Je bent een enthousiaste professional met kennis van projectmanagement op HBO niveau. Je hebt ruime ervaring met het bewaken van budgetten en planningen. Je bent ervaren in het leiding geven aan een projectteam. Je bent een geboren spin-in-het-web, beschikt over diplomatie en overtuigingskracht en kunt uitstekend samenwerken. Je hebt ervaring met conceptontwikkeling en visie op de ontwikkeling van publieksproducten. Je kunt complexe informatie vertalen naar het publiek, ook schriftelijk. Je hebt gevoel voor styling en vormgeving en kunt goed samenwerken met vormgevers en kunstenaars.

Organisatie
Fries Museum | Keramiekmuseum Princessehof is een organisatie van zelfstandige en eigentijdse musea waar kwaliteit en publiek voorop staan. Het Fries Museum biedt met zijn grote en gevarieerde collectie een spiegel naar het verleden en perspectieven op de toekomst. Het museum is de schatkamer voor erfgoed en beeldende kunst en trekt, verbindt en inspireert zowel bewoners als nationale bezoekers, met in het Fries Verzetsmuseum bijzondere aandacht voor de Tweede Wereldoorlog. Het Princessehof is het nationale keramiekmuseum en het enige rijksmuseum in Noord-Nederland, gevestigd in een 18de eeuws stadspaleis, tevens het geboortehuis van M.C. Escher. Het museum vertelt met zijn hoogstaande collectie actuele en relevante verhalen, van keizerlijk porselein uit China, prachtige art-nouveaukeramiek en Delfts Blauw tot werk van moderne en hedendaagse kunstenaars en ontwerpers. De organisatie van de musea bestaat uit 67 medewerkers met een gezamenlijke omvang van 54 fte, verdeeld over 6 afdelingen (Collecties, Publiek & Presentaties, Facilitaire Zaken, Directie, Finance & Control en Human Resources). Zij werken samen met ruim 180 vrijwilligers en een groot aantal medewerkers die extern worden ingehuurd.

Wij bieden

  • een uitdagende baan voor 32 uur per week;
  • een salaris afhankelijk van kennis en ervaring volgens de salarisschalen van de Museum cao, maximaal € 4.053,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek;
  • een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar met daarna de mogelijkheid tot verlenging.

Wij volgen de Museum cao. Uitzondering daarop is het pensioenfonds: Fries Museum en Keramiekmuseum Princessehof zijn aangesloten bij het ABP.

Solliciteren
Ben jij onze nieuwe projectleider tentoonstellingen? Stuur dan uiterlijk 27 september 2020 ter attentie van Femke Haijtema je sollicitatiebrief met motivatie en curriculum vitae per email naar vacature@friesmuseum.nl onder vermelding van ‘vacature Projectleider tentoonstellingen’.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Femke Haijtema (directeur Tentoonstellingen & Publiekszaken), email f.haijtema@friesmuseum.nl

De eerste sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 1 oktober 2020.
Vervolggesprekken vinden plaats op 8 oktober 2020.

Fries Museum | Keramiekmuseum Princessehof is een inclusieve organisatie die open staat voor alle groepen in de samenleving. Vanuit ons personeelsbeleid willen we bijdragen aan een arbeidsmarkt waarin iedereen gelijke kansen heeft en waarin geen ruimte is voor discriminatie. We verwelkomen een diversiteit aan achtergronden en kennis en selecteren onze medewerkers op basis van kwaliteiten.

Zie ook www.princessehof.nl en www.friesmuseum.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

© Keramiekmuseum Princessehof - alle rechten voorbehouden disclaimer