Princessehof zoekt bruidspaar

voor feesttentoonstelling
Princessehof zoekt bruidspaar

Princessehof zoekt bruidspaar voor feesttentoonstelling

Voor een grote tentoonstelling over uiteenlopende feesten zoekt Keramiekmuseum Princessehof mensen die binnenkort gaan trouwen of al getrouwd zijn. Ga jij trouwen en wil jij het Princessehof én onze fotograaf een inkijkje geven tijdens de grote dag? Of ben je al jaren getrouwd en koester je warme herinneringen aan een bijzonder huwelijksservies of een ander geschenk of voorwerp, en zou je dat willen uitlenen voor de tentoonstelling? Neem dan contact op via feest@princessehof.nl

Van 15 oktober 2022 t/m 20 augustus 2023 laat Keramiekmuseum Princessehof met een grote tentoonstelling zien hoe Nederland viert: van carnaval tot Keti Koti en van Eid al-Fitr (Suikerfeest) tot een bruiloft. Aan de hand van twaalf uiteenlopende feesten wordt onderzocht wat er zoal gevierd wordt, met wie en hoe. Centraal staat daarbij het tafelen, want feest en eten – en daarmee ook keramiek – zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De tentoonstelling bestaat uit twaalf feestelijke installaties met heel diverse keramiek uit de collectie van het Princessehof en gekoesterde voorwerpen en verhalen van feestvierders uit heel Nederland.

Deze tentoonstelling is een samenwerking met het landelijke educatieproject Feest! Weet wat je viert, een initiatief van Museum Catharijneconvent.

Partners van het Princessehof: Ottema-Kingma Stichting, Vereniging van Vrienden Keramiekmuseum Princessehof en Club Céramique.


Keramiekmuseum Princessehof wordt mede gefinancierd door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Gemeente Leeuwarden.

bruid
bruid
bruidspaar
bruidspaar
servies
servies
© Keramiekmuseum Princessehof - alle rechten voorbehouden disclaimer