Studenten presenteren eigen werk

Studenten presenteren eigen werk

Eerstejaars studenten van de opleiding Creatief Vakman van Firda presenteren eigen werk in Keramiekmuseum Princessehof. De studenten lieten zich inspireren door een bezoek aan de tentoonstelling Sustainable Ceramics #1 en de vaste collectie van het museum. Het thema duurzaamheid is op heel diverse manier onderzocht en verbeeld, en leverde verschillende objecten op; van een sieradenhouder en tegeltableaus tot aan serviesgoed. De eindresultaten en foto’s van het maakproces zijn tot en met zondag 12 mei te zien in het Princessehof.

Onder leiding van keramiekdocent Anne-Nynke Hoekstra bezochten 24 studenten eind vorig jaar het Princessehof, als aftrap van een tien weken durende kennismaking in het atelier van Lies Keramiek met basisvaardigheden keramiek, zoals boetseren, bouwen met rollen of het werken met opgerolde platen. Met ten minste een van die basistechnieken en inspiratie uit de tentoonstellingen werkten de studenten toe naar een eindopdracht. Het werk van Anna Bijstra, Sigrid van der Kuur, Feya Jansen, Jinte de Haan, Jamie Pen, Claudia Hofman, Larissa Poeldijk, Rianne Jongstra, Sara Osinga, Joerie van Aalzum, Shirley Roskam, Luna Verbokkem, Julia Bouma, Ayrton van der Werk, Ymke Wiersma en Moos van Dijk is nu te bewonderen in het museum.

Studenten Firda presenteren hun werk. Foto: Marieke Balk.
Studenten Firda presenteren hun werk. Foto: Marieke Balk.
Studenten Firda presenteren hun werk. Foto: Marieke Balk.
Studenten Firda presenteren hun werk. Foto: Marieke Balk.

Sustainable Ceramics #1
Nog tot en met 3 november presenteert Keramiekmuseum Princessehof Sustainable Ceramics #1: Recycled, Repaired, Reactivated. In deze groepstentoonstelling richten kunstenaars en ontwerpers, uit binnen- en buitenland, hun blik op de toekomst van duurzaamheid binnen hun vakgebied. Door materiaal opnieuw te gebruiken, werk te repareren en te reactiveren hebben de werken in deze expositie aanzienlijk minder negatieve impact op de planeet. In de tentoonstelling worden zowel conventionele als moderne methodes van duurzame keramiekproductie onderzocht: van traditionele mozaïeken, bestaande uit scherven, tot baanbrekende vormen van biomineralisatie. Het nationale Keramiekmuseum wil met deze indrukwekkende en innovatieve werken bezoekers inspireren om ook zelf na te denken over reparatie en hergebruik in hun dagelijks leven. Sustainable Ceramics #1: Recycled, Repaired, Reactivated is de eerste tentoonstelling in de tentoonstellingstrilogie over duurzaamheid.


Partners van het Princessehof: Ottema-Kingma Stichting, Vereniging van Vrienden Keramiekmuseum Princessehof en Club Céramique.

Keramiekmuseum Princessehof wordt mede gefinancierd door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Gemeente Leeuwarden.

© Keramiekmuseum Princessehof - alle rechten voorbehouden disclaimer