Primair onderwijs

Primair onderwijs

Prinses Marijke en de geheimzinnige brief

Prinses Marijke en de geheime briefschrijver ontvangen de kinderen van groep 1 en 2 in het museumpaleis. Ze nemen de kinderen mee op een verrassende theatrale reis door de tentoonstelling ‘Korea, Poort naar een rijk verleden’ In deze tentoonstelling duiken de leerlingen in de cultuurgeschiedenis van dit bijzondere land, aan de hand van thema’s als taal, eetcultuur, schoonheidsidealen en rituelen.

Het verhaal begint al op school. Daar bekijken de kinderen een animatie die hen voorbereid op het museumbezoek. Tijdens de animatie ontdekken de leerlingen dat Prinses Marijke op zoek is naar iets nieuws. De keramiek die al een tijdje in haar museumpaleis staan, begint haar te vervelen. En ze houdt ook zo van verzamelen! Tijdens een zoektocht op de zolder vindt de prinses een houten kist met een prachtige vaas, uit die vaas valt een geheimzinnige brief, vol tekens die ze niet kan lezen. Wat zou erin staan?

Begroeting van een prinses
Prinses Marijke en de geheime brief

Daarnaast ontvangen de kinderen een speciale uitnodiging van prinses Marijke met de vraag om naar haar museumpaleis te komen om samen met de geheime briefschrijver op reis te gaan door de tentoonstelling.  

Komen jullie ook?

Vanaf  15 maart 2022 is het programma ‘Prinses Marijke en de geheime briefschrijver te boeken.
Ook kan Prinses Marijke op bezoek komen in de klas. Neem voor boekingen en bespreken van de mogelijkheden contact op met Tineke Burmania via 058 255 55 00 of onderwijs@princessehof.nl

Canonvenster: Buitenplaatsen  Buitenhuizen - Canon van Nederland
Friese canon: Maria Louise van Hessen – Kassel  www.11en30.nu/de-kanon-finsters/maria-louise-van-hessen-kassel
Lengte: 60 minuten

© Keramiekmuseum Princessehof - alle rechten voorbehouden disclaimer