Drie musea, een organisatie

Drie musea, een organisatie

Missie, visie en beleid

Keramiekmuseum Princessehof en het Fries Museum vormen een organisatie van twee zelfstandige en eigentijdse musea waar kwaliteit en publiek voorop staan. De organisatie van de beide musea bestaat uit 58 medewerkers met een gezamenlijke omvang van 45 fte verdeeld over 5 afdelingen (Collecties, Publiek & Programma, Facilitaire Zaken, Finance & Control en Human Resources). Zij werken samen met 160 vrijwilligers en medewerkers die extern worden ingehuurd. De organisatie is flexibel en toekomstgericht en de beide musea hebben zich ontwikkeld tot moderne en professionele musea.

Missie

Keramiekmuseum Princessehof verbindt de werelden van Oost en West en vroeger en nu aan de hand van keramiek. Het brengt cultuurliefhebbers in contact met de hoogwaardige collectie en biedt verdieping door toonaangevende contextualisering. Het museum ontwikkelt deze collectie actief, ook als inspiratiebron voor nieuwe generaties makers. Vanuit het Princessehof als culturele plek in Leeuwarden versterkt het museum de actuele en internationale waarde van keramiek.

Jaarverslagen en beleidsstukken
Beleidsplan Princessehof, opgesteld op verzoek van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap voor de beleidsperiode 2017-2020.

Jaarverslagen

Hieronder kunt u de jaarverslagen downloaden:
Jaarverslag 2010 2011 2017 2018 2019

Beknopt jaaroverzicht

Hieronder vindt u de beknopte overzichten van de laatste jaren.

Beknopt jaaroverzicht 2012 2013 2014 2015 2016

Collectieplan 2017 - 2024
Bekijk het volledige plan in PDF-formaat

Jaarrekening

Onze complete jaarrekeningen vindt u op de ANBI-website.

Privacybeleid

Bekijk het privacybeleid van het Princessehof hier.

© Keramiekmuseum Princessehof - alle rechten voorbehouden disclaimer