Mischa Blok

maakt podcast voor KOREA.
Mischa Blok

Mischa Blok

maakt podcast bij KOREA. Tentoonstelling

Speciaal voor de nieuwe tentoonstelling KOREA. Poort naar een rijk verleden maakt Mischa Blok een podcast. Mischa Blok is presentator bij NPO Radio 1 en Avrotros, heeft haar eigen programma Miss Podcast en maakte o.a. een radiodocumentaire over haar eigen adoptieverleden. In de nieuwe podcast ‘Poort’ vertelt Blok over haar relatie met Korea en in hoeverre haar geboorteland nog als haar thuis aanvoelt. Ze verbindt het thema aan een werk van Juree Kim (Zuid-Korea, 1980), die in de expositie in Leeuwarden te zien is. De podcast is vanaf 16 oktober te beluisteren via Spotify, Apple Podcast en princessehof.nl/podcast. Ideaal om onderweg naar de tentoonstelling te luisteren!

Mischa Blok. Door Ruud Baan.
Mischa Blok. Door Ruud Baan.

Thuis
NPO Radio 1-presentator en podcastmaker Mischa Blok is geboren in Zuid-Korea. Het kunstwerk Hwigyeong van Juree Kim (Zuid-Korea, 1980) inspireerde haar bij het maken van deze podcast, waarin zij zichzelf afvraagt in hoeverre haar geboorteland nog als haar thuis aanvoelt. Mischa doet dit in haar eigen, kenmerkende stijl: persoonlijk, kwetsbaar en onderzoekend. Luister naar haar bijzondere verhaal en reis alvast mee naar KOREA. Poort naar een rijk verleden.

“Het is zo wonderlijk dat je je thuis kunt voelen op een plek waar je ooit was, maar waar ik helemaal geen herinneringen aan had.”
aldus Mischa Blok in de podcast.

Juree Kim
Juree Kim

KOREA. Poort naar een rijk verleden
Met de ongekende hype rond Squid Game, de Oscarwinnende film Parasite en de populariteit van K-pop zoals BTS en hun nieuwste clip met Coldplay is de Zuid-Koreaanse popcultuur Hot & Happening. Het Princessehof in Leeuwarden duikt in de cultuurgeschiedenis van dit bijzondere land, aan de hand van thema’s als eetcultuur, schoonheidsidealen en rituelen.
Topstukken uit het National Museum of Korea in Seoul komen voor het eerst naar Nederland. Van betoverend celadon uit de Goryeo dynastie en een moon jar uit de Joseon periode tot muziekinstrumenten en kostuums van het Gugak Centre in Seoul en Museum Volkenkunde in Leiden. Maar ook spraakmakende hedendaagse kunstinstallaties en filmbeelden. De Koreatentoonstelling werd op 15 oktober officieel geopend door o.a. de ambassadeur van Zuid-Korea en Guus Hiddink.

Campagnebeeld KOREA. Poort naar een rijk verleden. Door Anne Claire de Breij.
Campagnebeeld KOREA. Poort naar een rijk verleden. Door Anne Claire de Breij.

Ontdek en beluister nu de podcast ‘Poort’ via de website en Spotify. 
KOREA. Poort naar een rijk verleden is van 16 oktober 2021 t/m 22 augustus 2022 te zien in het Princessehof in Leeuwarden.
www.princessehof.nl/korea

© Keramiekmuseum Princessehof - alle rechten voorbehouden disclaimer