Collectie

Wereldwijd keramiek
Collectie

Collectie

Keramiekmuseum Princessehof beheert circa 35.000 objecten. De nadruk ligt daarbij op Aziatische, Europese en moderne keramiek. Het museum heeft de grootste en meest gevarieerde verzameling Chinees porselein in Nederland onder zijn hoede en toont een rijk een veelzijdig beeld van de Nederlandse art nouveau en art deco keramiek uit de periode 1880-1930. De collectie kent een aantal absolute hoogtepunten zoals het keizerlijk porselein uit China en een plastiek van Karel Appel.

Collectie online

De collectie van Keramiekmuseum Princessehof omvat circa 35.000 objecten. De 'Collectie Online' website biedt u de mogelijkheid de collectie te doorzoeken en de daarbij behorende objectgegevens te bekijken.

Verzamelaarsmuseum

De oorsprong van de collectie en het museum ligt bij de verzamelaar Nanne Ottema die in 1917 van de gemeente Leeuwarden de beschikking kreeg over het voormalige stadspaleis van prinses Maria Louise van Hessen-Kassel, het huidige Princessehof. In de loop van de twintigste eeuw werden de collecties verder uitgebreid.

Heeft u vragen over onze collectie of wilt u meer weten over uw eigen voorwerpen? Neem dan eerst goed ons FAQ door.

© Keramiekmuseum Princessehof - alle rechten voorbehouden disclaimer