Gratis familieactiviteiten

tijdens de voorjaarsvakantie
Gratis familieactiviteiten

Gratis familieactiviteiten in Keramiekmuseum Princessehof tijdens de voorjaarsvakantie

Feest in Keramiekmuseum Princessehof tijdens de voorjaarsvakantie! Van dinsdag 28 februari tot en met vrijdag 3 maart is het Keramiekmuseum extra leuk voor families. Ontdek de tentoonstelling Feest! en maak kennis met de verschillende vieringen die Nederland rijk is. Liever zelf een feestje vieren? Schuif dan aan bij de workshop en ga aan de slag met een zelfgemaakt carnavalsmasker. De activiteiten zijn, net als museumentree, gratis voor kinderen tot 18 jaar. Kijk voor meer informatie op princessehof.nl/kinderen.

Foto door Ruben van Vliet
Foto door Ruben van Vliet

Carnavalsmaskers maken
Carnaval vieren in het Noorden? Maak kennis met dit typisch Hollandse feest in de voorjaarsvakantie. Schuif met het hele gezin aan in het atelier van het stadspaleis en maak een eigen carnavalsmasker. Onder deskundige leiding van een theatermaker van figurentheater Maskermeiden gaan families aan de slag met hun zelfverzonnen alter ego’s. Met materialen als verf, glitters en meer uit het atelier van het Princessehof, maken ze de mooiste, gekste, grappigste en stoerste maskers. Leg na afloop van de workshop jullie carnavalskostuum vast met een feestelijke carnavalsfoto.
Schuif gratis aan tussen 13.00u en 16.00u in de hal van het museum.

Feest!
In de tentoonstelling Feest! maken gezinnen kennis met twaalf bekende en onbekende feesten die in Nederland gevierd worden. Aan de hand van installaties en persoonlijke audioverhalen ontdekken bezoekers hoe in Nederland feest gevierd wordt, wat er gevierd wordt en met wie. In de tentoonstelling komen het kinderfeest, Chinees Nieuwjaar, Carnaval, Pesach, het studentenfeest, de verjaardag, een selamatan, de bruiloft, Eid al-Fitr (Suikerfeest), Ketikoti, Divali en Kerst aan bod. De verschillen tussen de vieringen zijn groot, maar eten en drinken spelen bijna altijd een belangrijke rol, en daarmee ook keramiek. Voor gezinnen is de tentoonstelling extra leuk met verschillende doe-opdrachten door de tentoonstelling.

Museumkids
In de rol van museuminspecteur is een bezoek aan het Princessehof voor kinderen nog leuker! Ze maken notities tijdens het bezoek en laten hun inspectie achter op museumkids.nl. Met een ingevulde inspectie maken kinderen kans op een verrassingspakket. Kijk op de website voor de voorwaarden.

Ontdek de middeleeuwen
Nog meer cultuur snuiven? Bezoek niet alleen het Princessehof, maar ook het Fries Museum. Daar maken families kennis met de middeleeuwen door middel van een spannende speurtocht, of ontdekken ze de kunstenaar in zichzelf met de gratis familieworkshop fantasievogels maken. Kinderen hebben altijd gratis toegang en voor volwassenen kost een combikaart slechts 20 euro (t.w.v. 30 euro). Kijk voor meer informatie op princessehof.nl.

 

De tentoonstelling Feest! is onderdeel van Feest! Weet wat je viert, een landelijk educatieproject voor het primair onderwijs. Kijk op www.weetwatjeviert.nl voor meer informatie.

Partners van het Princessehof: Ottema-Kingma Stichting, Vereniging van Vrienden Keramiekmuseum Princessehof en Club Céramique

Keramiekmuseum Princessehof wordt mede gefinancierd door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Gemeente Leeuwarden

© Keramiekmuseum Princessehof - alle rechten voorbehouden disclaimer