Openingsdag KOREA.

Poort naar een rijk verleden
Openingsdag KOREA.

Koreatentoonstelling gratis te bezoeken op openingsdag

De grote tentoonstelling KOREA. Poort naar een rijk verleden opent zaterdag 16 oktober in het Princessehof in Leeuwarden. Om de openingsdag te vieren, en iedereen de mogelijkheid te bieden de tentoonstelling te komen bekijken, is museumentree die dag gratis. Op die zaterdag is het extra feestelijk in het museum met workshops, Koreaanse hapjes en muziek van befaamd celliste Amber Docters van Leeuwen. Entree is gratis, maar er zijn beperkt aantal tickets beschikbaar. Reserveren kan via www.princessehof.nl

De theesalon van het museum wordt zaterdag 16 oktober overgenomen door Annejil Suk van Seoulmates. Zij serveert er typisch Koreaanse hapjes to go. Om 13.15 geeft conservator Eline van den Berg een rondleiding door de nieuwe tentoonstelling. De hele middag is er een instapworkshop pottendraaien door Lies Keramiek. Kom langs, ontdek de gloednieuwe Koreatentoonstelling en geniet van een feestelijke dag.

Amber Docters van Leeuwen
Amber Docters van Leeuwen komt voor de opening van deze tentoonstelling speciaal terug naar Nederland. De in Seoul geboren cellist studeerde af aan de Manhattan School of Music in New York en woont nu in Amsterdam. Ze treedt overal ter wereld op, van Carnegie Hall in New York tot de Sonorium Hall in Tokyo. Haar voorstelling SOLO#1, onder andere te zien geweest op Oerol 2021, gaf een intiem inkijkje in haar adoptieverleden. Een innerlijke wereld waarin ze op onderzoek is naar existentiële leegte: hoe kun je iemand missen die je niet kent? Een zoektocht met veel vragen, waarvan er veel onbeantwoord blijven. Op de zaterdag tijdens de opening van KOREA zet Docters van Leeuwen de middag luister bij met een intiem akoestisch celloconcert.

Amber Docters van Leeuwen
Amber Docters van Leeuwen

KOREA. Poort naar een rijk verleden
Tegenwoordig kennen we Korea van merken als Samsung en Kia, de ongekende populariteit van K-Popbands zoals BTS, de Koreaanse keuken en de Oscarwinnende film Parasite. Met de grote Koreatentoonstelling duikt het Princessehof in de cultuurgeschiedenis van dit bijzondere land, aan de hand van de keramiek die in Korea zo verweven is met de tradities. Topstukken uit het National Museum of Korea in Seoul komen voor het eerst naar Nederland. Van betoverend celadon uit de Goryeo dynastie en een moon jar uit de Joseon periode tot muziekinstrumenten en kostuums van het Gugak Centre in Seoul en Museum Volkenkunde in Leiden. Ook toont het Princessehof spraakmakend werk van drie hedendaagse Zuid-Koreaanse kunstenaars: Yee Sookyung (1963), Juree Kim (1980) en Kyung-Jin Cho (1987). Bij de tentoonstelling hoort een uitgebreid activiteitenprogramma met lezingen van de conservator, talkshows waarin de actualiteit van Noord- en Zuid-Korea wordt besproken, workshops en een buitenbioscoop. Ook maakte Miss Podcast Mischa Blok een speciale podcast voor bij de tentoonstelling. Kijk op de website www.princessehof.nl voor meer informatie.

© Keramiekmuseum Princessehof - alle rechten voorbehouden disclaimer