EKWC@Princessehof

Meekyoung Shin
EKWC@Princessehof

Nieuw werk van Meekyoung Shin

Vanaf 27 november in EKWC@Princessehof

Vanaf 27 november 2021 tot en met 31 juli 2022 presenteert het nationale Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden de tentoonstelling EKWC@Princessehof: Meekyoung Shin. De tentoonstelling laat nieuw werk zien van Meekyoung Shin (Zuid-Korea, 1967), waarin ze de grenzen opzoekt tussen natuur en kunst. Voor haar nieuwe Megalith Series liet ze zich inspireren door de schepping van steen uit klei. Shin maakte het werk in sundaymorning@ekwc in Oisterwijk.

Het nieuwe werk, bestaande uit losse objecten, is tot stand gekomen door klei te vormen, buigen, schuren en bakken. Daardoor ontstaat een materiaal dat lijkt op oud mineraalgesteente. Hiervan vormde Shin rotsformaties. Met klei heeft de kunstenaar een universeel bouwsel gemaakt dat de grenzen van het materiaal tot het uiterste test, zowel oud als nieuw is, en zowel Oosters als Westers.

Meekyoung Shin in EKWC, Foto door Luuk Smits
Meekyoung Shin in EKWC, Foto door Luuk Smits

Meekyoung Shin

Meekyoung Shin studeerde aan de Seoul National University en London’s Slade School of Art, waar zij zich specialiseerde in beeldhouwkunst. Haar werk was te zien in talloze solotentoonstellingen over de gehele wereld, waaronder in het British Museum (2007) en tijdens de Biënnale van Venetië (2011). Ze ontving de Prudential Eye Award voor ‘Best Emerging Artist in Sculpture’ in 2015 en in 2013 werd ze genomineerd voor de Korean Artist Prize. Meekyoung Shin woont en werkt in zowel Seoul als Londen. In 2017 was Meekyoung Shin al in het Princessehof te zien met replica’s van Aziatisch porselein, gemaakt van zeep, in de tentoonstelling In Motion: Ceramic Reflections in Contemporary Art.

© Keramiekmuseum Princessehof - alle rechten voorbehouden disclaimer