Meivakantie

in het Princessehof
Meivakantie

Eschertegels kleien in het Princessehof

Ontdek het Princessehof in de meivakantie

Vier de meivakantie in het Princessehof. Van dinsdag 3 t/m vrijdag 6 mei is het stadspaleis extra leuk voor gezinnen en families. Schuif aan bij de familieworkshop en klei een Escher-tegel. Ontdek de tentoonstelling KOREA. Poort naar een rijk verleden aan de hand van doe- en denkopdrachten. Of stap voor even in de wereld van M.C. Escher en bezoek de Escherkelder. Entree is voor kinderen t/m 17 jaar helemaal gratis. En ook de activiteiten in de meivakantie zijn geheel gratis op vertoon van een volwassene met entreebewijs. Reserveer hier alvast een kaartje.

Escherkelder - Foto: Ruben van Vliet
Escherkelder - Foto: Ruben van Vliet

Familieworkshops

Het Princessehof is niet alleen het voormalige stadspaleis van prinses Maria Louise van Hessen-Kassel. Het is ook het geboortehuis van de wereldberoemde M.C. Escher. Escher liet zich dag en nacht inspireren door tegels en geometrische vormen. Deze vormen kon hij perfect in elkaar over laten lopen. Eigenlijk maakte hij een soort puzzels.

Ga met het hele gezin aan de slag in de meivakantie en maak én versier zelf Escheriaanse tegels. Onder begeleiding van een museumdocent maken kinderen en volwassenen hun eigen tegeltjes die precies in elkaar passen.

Familiespoor Korea

Een bezoek aan de Koreatentoonstelling wordt voor gezinnen nog leuker met het familiespoor. Met een paspoort vol leuke doe- en denkopdrachten, maken gezinnen kennis met Koreaanse cultuur. Het paspoort is gratis op te halen bij de balie.

Familiespoor KOREA. - Foto: David Vroom
Familiespoor KOREA. - Foto: David Vroom
Familieworkshop - Foto: Ruben van Vliet
Familieworkshop - Foto: Ruben van Vliet

Museumkids

In de rol van museuminspecteur is een bezoek aan het Princessehof extra spannend. Kinderen t/m 12 jaar maken notities tijdens het bezoek en laten hun inspectie achter op museumkids.nl. Daarnaast maken ze kans op verschillende prijzen, waaronder een museumpakket ter waarde van 75 euro.

Meer vakantiepret?

Behoefte aan nog meer vakantiepret? Van maandag 3 t/m vrijdag 6 mei is het Fries Museum extra leuk voor jong en oud. Schuif aan bij de familieworkshop in de hal en ontwerp een vogelsculptuur met klei, ijzerdraad en allerlei andere materialen. Ontdek de tentoonstelling À la campagne aan de hand van handgeschreven brieven van de wereldberoemde kunstenaars, waaronder Monet en Van Gogh. Of vouw een happertje en wandel spelenderwijs door de tentoonstelling Petrit Halilaj. Daarnaast is het de eerste week dat de wereldberoemde Vaandeldrager van Rembrandt van Rijn te zien is.

© Keramiekmuseum Princessehof - alle rechten voorbehouden disclaimer