Het verhaal van een kunstwerk

Het verhaal van een kunstwerk

Kunst en klei

Wat hebben kunst en klei met elkaar te maken? Een heleboel! Veel kunstenaars maken fantastische kunstwerken van klei. Hele verhalen kunnen ze erin kwijt. Er is van alles te ontdekken aan de kunstwerken die je gaat bekijken in Keramiekmuseum Princessehof. Sommigen zijn groot en veelkleurig, andere klein met ingetogen kleuren. De een is glad, de ander ruw. Allemaal vertellen ze iets, ze drukken iets uit. Vaak heeft de kunstenaar heel bewust voor klei gekozen om zo’n kunstwerk te maken.

Als je zelf wel eens iets van klei hebt gemaakt, dan weet je dat dat nog niet zo makkelijk is. Hoe kun je nou echt goed uitbeelden hoe iemand zich voelt bijvoorbeeld? We gaan vooral goed kijken naar de uitbeelding van mensen. Vormen, kleuren, alles speelt een rol. Daarna gaan we samen aan de slag.

Wedden dat je daarna best snapt dat veel kunstenaars het heerlijk vinden om met klei te werken?

Doelgroep: groep 3 t/m 8 
Werkvormen: kijken, aanraken, doen
Vakken: Kunstzinnige oriëntatie
Kerndoelen: 54,55,56

LET OP: dit programma is alleen te boeken als er geen tijdelijke tentoonstelling is om te bezoeken of er voor een bepaalde doelgroep bij de tijdelijke tentoonstelling geen programma is ontwikkeld. De actuele onderwijsprogramma’s bij onze tijdelijke tentoonstellingen zijn te vinden onder het menu primair onderwijs.

2
2
1
1
© Keramiekmuseum Princessehof - alle rechten voorbehouden disclaimer