Voortgezet onderwijs

Voortgezet onderwijs

In Motion

2017-2018

In de tentoonstelling In Motion onderzochten leerlingen kunstwerken van keramiek vanuit allerlei tijden en culturen en van heel verschillende makers. Kunstenaars gebruiken keramiek op een bijzondere en eigenzinnige manier. We daagden leerlingen uit als reactie op de verhalen van de kunstenaars klassikaal een beeldende verwerking te maken in de vorm van een installatie of een animatie. Het thema was beweging.

In een speciaal daarvoor gereserveerde ruimte was gedurende twee periodes (februari tot half maart of half maart/ tot 6 mei) voor één klas/school een vitrine beschikbaar om de installatie van de klas/school te presenteren én een beeldscherm waar de animatie(s) op te zien waren.

Naast de jubileumtentoonstelling brachten de leerlingen ook een bezoek aan de kersverse collectieopstelling van het museum. En uiteraard was als onderdeel van het onderwijsprogramma een atelierprogramma direct na het museumbezoek te boeken, of een ontwerpworkshop/gastles in de klas, verzorgd door een museumdocent.

Neem een kijkje nemen in het materiaal waarmee de leerlingen werkten. In het museum was dit boekje voor ze beschikbaar en tijdens de gastles werkte de museumdocent met deze powerpoint.

 

In Motion was te zien van 2 december 2017 tot en met 6 mei 2018.

© Keramiekmuseum Princessehof - alle rechten voorbehouden disclaimer