Princessehof zoekt feesttafels

Oproep
Princessehof zoekt feesttafels

Princessehof zoekt feesten voor nieuwe expositie

Wat wordt er gevierd en wat staat er op tafel?

Click here for the English version

Met een grote tentoonstelling duiken we vanaf oktober 2022 in de wereld van de feesttradities - van carnaval, kerst en Divali tot Suikerfeest, een verjaardag en Ketikoti. Bezoekers kunnen straks in het museum bij al deze feesten aanschuiven. Vieren en eten zijn van oudsher namelijk onlosmakelijk aan elkaar verbonden, van de challe op sabbat en de Eid-tafel bij het Suikerfeest tot de roze of blauwe taart bij de gender reveal party.

Waar zijn we naar op zoek?

Voor de tentoonstelling zoeken we naar de feesttafels en verhalen van mensen in heel Nederland. Wat wordt er gevierd en wat staat er op tafel? Het gaat ons niet om luxe serviezen, maar om persoonlijke verhalen. Iedereen heeft zijn eigen tradities, en die willen we laten zien.

Tentoonstelling

Uit alle inzendingen kiezen we meerdere feesttafels. Deze verhalen willen we in het museum vertellen en tonen. Wordt je verhaal gekozen, dan komen we graag langs om je te interviewen en lenen we het servies dat bij je feest hoort (of dit nou Wedgwood is of de papieren bordjes van de HEMA), maar eventueel ook het tafelkleed, de glazen, de slingers en de kaarsen. Verschillende installaties persoonlijke verhalen laten in het museum van oktober 2022 tot september 2023 de vieringen zien die Nederland rijk is. Misschien ben je wel zó enthousiast dat je je enige servies aan ons uitleent, of zelfs je eettafel. In dat geval zorgen wij voor een vervanging.

Meedoen

Herken je je in deze oproep? Laat het ons weten. We ontvangen graag:

  • Je persoonlijke verhaal over het feest (wat wordt er gevierd, waarom, met wie en wat staat er allemaal op tafel?)
  • Een foto die ons een beeld geeft van het feest en de spullen die je voor de tentoonstelling wilt uitlenen.

Vul het onderstaande formulier in of stuur jouw verhaal met foto, naam en adres naar feest@princessehof.nl.

Vier je met ons mee?

Foto: Maarten van der Wal.
Foto: Maarten van der Wal.

Aanmeldformulier

© Keramiekmuseum Princessehof - alle rechten voorbehouden disclaimer