Onderwijs

Onderwijs

Middelbaar beroepsonderwijs

Maatwerk is hét sleutelwoord bij alles wat we als museum doen voor mbo-studenten. Zowel bij de vaste collectie als bij tijdelijke tentoonstellingen maken we programma’s op maat, in samenspraak met docenten.

Schervend goed

Een voorbeeld daarvan is het project ‘Schervend goed’ van mode studenten van het Friesland College. Geïnspireerd door de vaste collectie ontwerpen eerstejaars studenten een rok en een top. Na een bezoek aan het museum, een workshop in ons atelier en een gastles op school door een museumdocent, volgt een feestelijke presentatie van alle ontwerpen bij de oorspronkelijke inspiratiebron. Uiteraard mogen vrienden en familie meegenieten op dat moment.

Contact

Heeft u vragen over een maatprogramma voor uw mbo-studenten? Neem dan contact op met Inge Hekman, i.hekman@princessehof.nl

ontwerpwedstrijd feest!

MBO studenten nodigen we uit om mee te doen aan de ontwerpwedstrijd bij de tentoonstelling FEEST!Inhoud, planning en voorwaarden zijn gelijk aan die van het voortgezet onderwijs. Lees alles daarover op deze pagina.

maatwerk

Maatwerk is bij FEEST! natuurlijk ook mogelijk. Neem dan contact met ons op via bovenstaande contactpersoon. Een voorbeeld van een programma hieronder is het programma dat we ontwikkelden voor de opleiding Creatief Vakman:

Eerstejaars studenten van de opleiding Creatief Vakman van het Friesland College presenteren eigen werk in Keramiekmuseum Princessehof. De studenten lieten zich inspireren door een bezoek aan de tentoonstellingen Feest! Van Pesach en Ketikoti tot Carnaval en Divali en Handle with Care. Zo maakte een aantal studenten werk op basis van het Mexicaanse dodenfeest Dia de los Muertos en produceerden andere studenten een prachtige diversiteit aan voorwerpen, van een kaasplankje tot een Japans masker en allerlei serviesgoed. De eindresultaten en foto’s van het maakproces waren tot en met zondag 19 maart te zien in het Princessehof.

© Keramiekmuseum Princessehof - alle rechten voorbehouden disclaimer