Voorjaarsvakantie

in het Princessehof
Voorjaarsvakantie

Families op ontdekkingsreis langs de Koreaanse cultuur in de voorjaarsvakantie

Op wereldreis deze voorjaarsvakantie? Het kan gewoon in Leeuwarden, in het Princessehof!

Op wereldreis deze voorjaarsvakantie? Het kan gewoon in Leeuwarden, in het Princessehof! Met het hele gezin ontdek je de Koreaanse cultuur, aansluitend zijn er allerlei activiteiten. Van dinsdag 22 februari t/m vrijdag 25 februari kunnen kinderen meedoen met een workshop Koreaanse verdedigingskunst. Kijk op www.princessehof.nl/voorjaarsvakantie om aan te melden voor de eerste ronde. Daarnaast viert het Princessehof de hele maand februari nog Lunar New Year.
Een bezoek aan de Koreatentoonstelling is voor families extra leuk met het gratis paspoortje, vol met leuke doe- en denkopdrachten.

Speciaal in de voorjaarsvakantie delen we dalgona’s uit, een typisch Koreaanse lekkernij. Het suikerkoekje is de laatste tijd vooral bekend geworden door de Netflix serie Squid Game.  Voor jongeren t/m 17 jaar is de entree altijd gratis.

afb 1
afb 1

Verdedigingskunst
Op doordeweekse dagen in de voorjaarsvakantie kunnen kinderen meedoen aan een gratis workshop. Tussen 13.00 en 16.00 uur wordt er in rondes van 45 minuten een workshop gegeven door professionele vechtkunstenaars Maarten en Bob van High Five Tang Soo Do in Leeuwarden.
Verzekerd zijn van een plekje? Reserveer dan een gratis ticket voor de workshop op www.princessehof.nl/voorjaarsvakantie

Tang Soo Do (uitspraak: tang soe doo) is een oosterse verdedigingskunst voor iedereen, van oud tot jong. We noemen Tang Soo do bewust  geen ‘vechtsport’ omdat de sfeer en insteek van Tang Soo Do niet agressief is, maar gebaseerd op waarden als  respect, discipline en stijl. Tang Soo Do heeft zijn oorsprong in Korea en in stijl zijn er veel overeenkomsten met Karate uit Japan en Kung fu uit China. Tang Soo Do is de meer traditionele Koreaanse verwant van Taekwondo, dat meer bekend is omdat het een Olympische vechtsport is. 

afb 2
afb 2

Squid Game
Fan van Squid Game? In de Koreatentoonstelling maak je kennis met de echte Koreaanse cultuur.  Gezinnen ontdekken de expositie met een paspoort vol leuke doe- en denkopdrachten, gratis op te halen bij de balie. Alle stempels in het paspoortje verzameld? Dan krijg je bij de balie een Squid Gamekoekje mee, een typisch Koreaanse lekkernij. Geen zorgen, het familiepaspoort is een stuk veiliger dan de échte Squid Games. Er zijn een beperkt aantal koekjes per dag beschikbaar, dus wees er snel bij 😉.

Lunar New Year
Het Princessehof viert nog de hele maand februari Seollal (Korean Lunar New Year). In de versierde theesalon staan spelletjes klaar als origami en yunnori, en kun je een Nieuwjaarswens achterlaten voor het jaar van de Tijger.

afb 3
afb 3

Escher Kelder
Een bezoek aan het Princessehof is leuk voor het hele gezin. Wist je dat de wereldberoemde graficus M.C. Escher er is geboren? Geïnspireerd door het werk van Escher creëerde street artist Leon Keer een muurschildering in de kelder van het gebouw. Maak tijdens je bezoek een selfie in de Escherkelder en deel deze op social media met #thuisbijmcescher en #princessehof.

KOREA. Poort naar een rijk verleden
Met de ongekende hype rond Squid Game, de Oscarwinnende film Parasite en de populariteit van K-pop staat de Zuid-Koreaanse popcultuur meer dan ooit in de belangstelling. KOREA. Poort naar een rijk verleden duikt in de cultuurgeschiedenis van dit bijzondere land, aan de hand van thema’s als eetcultuur, schoonheidsidealen en rituelen.

 

afb 4
afb 4
© Keramiekmuseum Princessehof - alle rechten voorbehouden disclaimer