Plan uw bezoek

Bezoekinfo
Welkom
Plan uw bezoek

Welkom in het Keramiekmuseum Princessehof, een 18de-eeuws stadspaleis midden in de historische binnenstad van Leeuwarden.

Openingstijden

Het museum is geopend op dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Bijzondere openingstijden: Tweede paas- en pinksterdag en tweede kerstdag
Gesloten: Op nieuwjaarsdag, Koningsdag en eerste kerstdag

Te zien en te doen

Ontdek de rijke collectie, met de nadruk op Aziatische, Europese en moderne keramiek. Het musuem bezit de grootste en meest gevarieerde verzameling Chinees porselein in Nederland en toont het een rijk een veelzijdig beeld van de Nederlandse art nouveau en art deco keramiek uit de periode 1880-1930.

Princessehof voor iedereen

Toegankelijkheid en huisregels

Het Princessehof streeft ernaar om zo toegankelijk mogelijk te zijn voor alle bezoekers. Het museum is gevestigd in een oud gebouw, maar is goed toegankelijk voor mindervaliden. Parkeren kan gemakkelijk in de parkeergarage naast het museum. Klik hier voor meer informatie over toegankelijkheid in het museum. We wensen u een prettig bezoek toe. Om onze collectie te beschermen, vragen we u te letten op een aantal huisregels. Klik hier voor meer informatie over onze huisregels.

Route

Het Princessehof ligt midden in de prachtige historische binnenstad van Leeuwarden op tien minuten loopafstand van het trein- en busstation. U komt het museum binnen via de museumwinkel, ook zit er een ingang aan de Groeneweg waar u via de vernieuwde paleistuin het museum binnenloopt. Klik hier voor meer informatie over de route.

Theesalon

In onze theesalon geniet u van een bijzonder kopje thee, samengesteld door een echte theesommelier: Robert Schinkel. De verschillende theesoorten komen extra goed tot hun recht in combinatie met een zoete of hartige lekkernij. Klik hier voor meer informatie over onze theesalon.

Arrangementen

Wilt u van uw bezoek iets speciaals maken? Dat kan met een van onze voordelige arrangementen. De theesalon is onlangs vernieuwd en de menukaart is samengesteld met behulp van een professionele theesommelier. Wist u bijvoorbeeld dat kaas en thee een bijzonder goede combinatie is? We serveren een wereld aan thee en het gebak is vers. Ontdek het allemaal in onze theesalon. Bezoekt u het museum met een groep? Bekijk hier onze groepsarrangementen.

© Keramiekmuseum Princessehof - alle rechten voorbehouden disclaimer