Gezocht: gasten diner Koning '17

Was u bij het verjaardagsdiner?
Gezocht: gasten diner Koning '17

Voor de aanstaande tentoonstelling Feest! is Keramiekmuseum Princessehof op zoek naar de gasten die vrijdag 28 april 2017 samen met Koning Willem-Alexander een kroonjaar vierden en bij het grote verjaardagsdiner aanschoven in het Koninklijk Paleis Amsterdam. De tafel, inclusief het servies, zilver en de tafelstukken, is vanaf 15 oktober 2022 te zien in het Princessehof. Voor de tentoonstelling is het museum op zoek naar de verhalen van mensen die destijds aanwezig waren: hoe hebben zij deze avond ervaren en hoe vieren zij normaal gesproken hun verjaardag? Aanwezigen die hun verhaal willen delen in de tentoonstelling, kunnen een bericht sturen naar feest@princessehof.nl.

© ANP/Remko de Waal

Van 15 oktober 2022 t/m 20 augustus 2023 laat Keramiekmuseum Princessehof met een grote tentoonstelling zien hoe Nederland feest viert: van carnaval tot Keti Koti en van het Suikerfeest tot een bruiloft. Aan de hand van twaalf uiteenlopende feesten wordt onderzocht wat er zoal gevierd wordt, met wie en hoe. Centraal staat daarbij het tafelen, want feest en eten – en daarmee ook keramiek – zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Feest! bestaat uit twaalf feestelijke installaties met heel diverse keramiek uit de collectie van het Princessehof en gekoesterde voorwerpen en verhalen van feestvierders uit heel Nederland.


Deze tentoonstelling is een samenwerking met het landelijke educatieproject Feest! Weet wat je viert, een initiatief van Museum Catharijneconvent.

Partners van het Princessehof: Ottema-Kingma Stichting, Vereniging van Vrienden Keramiekmuseum Princessehof en Club Céramique.


Keramiekmuseum Princessehof wordt mede gefinancierd door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Gemeente Leeuwarden.

© Keramiekmuseum Princessehof - alle rechten voorbehouden disclaimer