Klankbordgroep

Klankbordgroep

Oproep: Panelleden Koreatentoonstelling

Vanaf 16 oktober 2021 organiseert Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden een grote Koreatentoonstelling. Het museum wil een klankbordgroep vormen van leden met een Koreaanse achtergrond. Mensen die in Korea geboren zijn, of die (groot)ouders hebben die in Korea geboren zijn of zich anderzijds verbonden voelen met het land en de cultuur worden uitgenodigd te reageren op deze oproep. De groep van 8 tot 10 mensen krijgt een uniek kijkje achter de schermen, naast exclusieve presentaties van de conservator is de klankbordgroep mede verantwoordelijk voor de totstandkoming van een grote expositie. Herkent u zich in dit profiel en lijkt u het interessant? Stuur ons dan voor 11 januari 2021 een bericht via communicatie@princessehof.nl

De panelleden denken mee en geven feedback op de plannen voor de tentoonstelling, van inhoud tot vormgeving en van marketing tot randprogrammering. Als dank voor deelname biedt het museum verschillende extra’s, zoals vrijkaartjes voor de tentoonstelling voor vrienden en familie, gratis deelname aan de activiteiten, een uitnodiging voor de VIPopening, de tentoonstellingscatalogus en meer. Er wordt 3 à 4 keer een beroep gedaan op de klankbordgroep in sessies van februari tot mei 2021. Reiskosten (binnen Nederland) worden vergoed en voor versnaperingen en gezelligheid wordt gezorgd. Natuurlijk houden we ons aan de coronamaatregelen van het RIVM maar bij voorkeur zijn de bijeenkomsten op locatie in het museum in Leeuwarden wanneer dat mogelijk is.


Wij zijn op zoek naar een divers panel, met verschillende leeftijden, beroepsgroepen en achtergronden vertegenwoordigd. Herkent u zich in dit profiel? Reageer dan voor 11 januari 2021 met een korte motivatie via communicatie@princessehof.nl met in de onderwerpregel: Klankbordgroep Korea. 

National Museum of Seoul en Volkenkunde
In de tentoonstelling van 16 oktober 2021 t/m 4 september 2022 ontsluiert Keramiekmuseum Princessehof een rijke en eeuwenoude cultuur. We laten de lange voorgeschiedenis zien van Korea, waarin keramiek altijd een belangrijke rol heeft gespeeld. Hiermee kruipen we onder de oppervlakte van het clichébeeld. Thema’s als eetcultuur, schoonheidsidealen en rituelen worden belicht aan de hand van topstukken uit het National Museum of Korea in Seoul en museum Volkenkunde.

© Keramiekmuseum Princessehof - alle rechten voorbehouden disclaimer