Op visite bij

Prinses Marijke en tuinman Knoop

Prinses Marijke en haar tuinman nodigen de kinderen uit voor een bezoek aan het museumpaleis. Prinses Marijke laat graag allerlei mooie vormen en versiering op keramiek zien. Tuinman Knoop weet alles van de paleistuin en vertelt graag een spannend verhaal over planten, bloemen en kriebelbeestjes.

Speel video af

Voorafgaand aan het museumbezoek ontvangt de klas een gouden envelop met de uitnodiging van prinses Marijke om op visite te komen. Om zich goed voor te bereiden om hun bezoek aan de prinses en haar tuinman bekijken de kinderen de animatie. Hierin leren ze hoe ze de prinses en haar tuinman in het museumpaleis begroeten.  Om er feestelijk uit te zien, maken ze in de klas een mooie feestelijke kroon met hun naam erop.

In het museum staan de prinses en tuinman Knoop klaar om de kinderen te ontvangen. Na de introductie gaan de kinderen samen met de prinsessen op ontdekkingsreis door het museumpaleis. Tijdens deze reis ontdekken ze spelenderwijs allerlei soorten (stins) planten, bloemen en kriebelbeestjes op keramiek. 

Na afloop van het museumbezoek krijgt de klas twee setjes porseleinstiften mee. Hiermee kunnen kinderen ter verwerking van hun bezoek op school hun eigen bord of of beker versieren.

Vanaf 1 maart is het programma ‘Op visite bij Prinses Marijke en tuinman Knoop te’ te boeken. Voor boekingen neemt u contact op met Tineke Burmania via 058 255 55 00 of educatie@princessehof.nl   

Doelgroep: groep 1-3 
Werkvormen: activerende opdrachten, zoals kijken, luisteren, voelen, zoeken en vergelijken
Vakken: kunstzinnige oriëntatie 
Kerndoelen: 56
Friese canon: Maria Louise van Hessen – Kassel
Lengte: 60 minuten

 

Dit onderwijsprogramma wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Zabawas.
Prinsessen kostuums ontworpen door kostuumontwerper Wolly Prins