Voor deze gelegenheid maakt Stav Atal van Shabbat Shalom speciale traditionele Pesach gerechten. Veertien jaar geleden kwam Stav vanuit Israël naar Nederland en droomde ervan om de Joodse traditionele bakkerij naar heel Nederland te brengen. Het menu tijdens Pesach bestaat uit gerechten die symbolische betekenissen hebben. Zo wordt er bijvoorbeeld geen gerezen brood gegeten, want bij het overhaaste vertrek uit Egypte hadden de joden geen tijd om eten klaar te maken voor de reis; er werd niet gerezen deeg meegenomen. Om deze reden worden er platte matses gegeten. Ook matzeballensoep en speciale koekje zonder deeg staan op het menu tijdens de Pesach-brunch.
Het absolute pronkstuk op de tafel is een seiderschotel, speciaal voor de viering geleend van de synagoge in Groningen. In de bakjes op de schaal vind je verschillende spijzen. Deze spijzen vervullen ieder een symbolische rol in de Hagada, het verhaal over de uittocht uit Egypte. Tijdens de viering wordt hier meer over verteld.
Wij willen graag dat iedereen die het wil, ongeacht je persoonlijke situatie, mee kan doen met onze activiteiten. Heb je bijvoorbeeld behoefte aan een gereduceerd tickettarief of ben je benieuwd of een activiteit ook aansluit bij je zorgbehoefte? Neem dan contact met ons op via activiteiten@princessehof.nl.
Ben je doof of slechthorend? Wij schakelen graag een NGT-tolk voor je in. Mail dan uiterlijk twee weken voor de start van het programma naar activiteiten@princessehof.nl