Pesachviering

Maandag 10 april
Pesachviering

Pesachviering

Vier Pesach in het Princessehof met een rondleiding en een brunch

Meer weten over Pesach? Brunch mee in het Princessehof en kom alles te weten over de tradities en symbolische gerechten van het Joodse feest. Op maandag 10 april vieren we Pesach met een sedermaaltijd in het Princessehof. Hiermee herdenken Joden de uittocht uit Egypte. De sedermaaltijd bestaat uit gerechten met een symbolische betekenis. Voorafgaande aan de maaltijd neemt museummedewerker William je mee door de tentoonstelling en vertelt hij over zijn persoonlijke beleving van de herdenking.

Datum: maandag 10 april
Tijd: 11.00 – 14.00u
Prijs: 30 euro (incl. museumentree, rondleiding en brunch)
Aanmelden via onze ticketpagina 

Dieetwensen? Geef ze gerust aan ons door via activiteiten@princessehof.nl.

-
-
-
-

Voor deze gelegenheid maakt Stav Atal van Shabbat Shalom speciale traditionele Pesach gerechten. Veertien jaar geleden kwam Stav vanuit Israël naar Nederland en droomde ervan om de Joodse traditionele bakkerij naar heel Nederland te brengen. Het menu tijdens Pesach bestaat uit gerechten die symbolische betekenissen hebben. Zo wordt er bijvoorbeeld geen gerezen brood gegeten, want bij het overhaaste vertrek uit Egypte hadden de joden geen tijd om eten klaar te maken voor de reis; er werd niet gerezen deeg meegenomen. Om deze reden worden er platte matses gegeten. Ook matzeballensoep en speciale koekje zonder deeg staan op het menu tijdens de Pesach-brunch.

Het absolute pronkstuk op de tafel is een seiderschotel, speciaal voor de viering geleend van de synagoge in Groningen. In de bakjes op de schaal vind je verschillende spijzen. Deze spijzen vervullen ieder een symbolische rol in de Hagada, het verhaal over de uittocht uit Egypte. Tijdens de viering wordt hier meer over verteld.

Wij willen graag dat iedereen die het wil, ongeacht je persoonlijke situatie, mee kan doen met onze activiteiten. Heb je bijvoorbeeld behoefte aan een gereduceerd tickettarief of ben je benieuwd of een activiteit ook aansluit bij je zorgbehoefte? Neem dan contact met ons op via activiteiten@princessehof.nl.

Ben je doof of slechthorend? Wij schakelen graag een NGT-tolk voor je in. Mail dan uiterlijk twee weken voor de start van het programma naar activiteiten@princessehof.nl

© Keramiekmuseum Princessehof - alle rechten voorbehouden disclaimer