Geboortehuis van M.C. Escher

Geboortehuis van M.C. Escher

Thuis bij M.C. Escher

Intieme, vaste expositie

Met de onlangs vernieuwde tentoonstelling Thuis bij M.C. Escher, eert het Princessehof een van zijn beroemdste bewoners; Maurits Cornelis Escher, die in 1898 geboren werd in het Princessehof in Leeuwarden.

Escher komt thuis
Thuis bij M.C. Escher geeft ruchtbaarheid aan het Princessehof als de geboorteplek van de wereldberoemde graficus M.C. Escher. In het stadspaleis in Leeuwarden zag Maurits Escher het levenslicht en bracht er zijn eerste levensjaren door. In de kleine expositie Thuis bij M.C. Escher leert de bezoeker de jonge Maurits Escher kennen. Aan de hand van jeugdfoto’s, voorwerpen en een documentaire wordt de band tussen Escher en het Princessehof meer dan ooit duidelijk. Ook wordt de invloed van keramiek op het kunstenaarschap van Escher duidelijk.

Princessehof in 1902
Princessehof in 1902
Maurits Escher (links) met broer
Maurits Escher (links) met broer

Leon Keer
Speciaal voor de presentatie maakte straatkunstenaar Leon Keer een grote muurschildering in de kelder van het Princessehof in Leeuwarden. Hij laat zich daarbij inspireren door Eschers werk Hol en Bol. Met zijn driedimensionale vertaling van het werk zorgt Keer voor optische illusies in de gewelfde kelderruimte van Eschers geboortehuis.

leon keer
escherkelder
escherkelder
© Keramiekmuseum Princessehof - alle rechten voorbehouden disclaimer