Geboortehuis van M.C. Escher

Geboortehuis van M.C. Escher

Thuis bij M.C. Escher

Altijd te zien

koop tickets

In 1898 werd in het Princessehof de wereldberoemde graficus M.C. Escher geboren. In de kleine expositie Thuis bij M.C. Escher in de kelder van het museum leert men de jonge Maurits Escher kennen. Uniek: straatkunstenaar Leon Keer maakte een grote anarmorphische muurschildering in de gewelfde kelder van het Princessehof, als ode aan de wereldberoemde Escher.

leon keer

Escher komt thuis
Thuis bij M.C. Escher geeft ruchtbaarheid aan het Princessehof als de geboorteplek van de wereldberoemde graficus M.C. Escher. In het stadspaleis in Leeuwarden zag Maurits Escher het levenslicht en bracht er zijn eerste levensjaren door. Aan de hand van jeugdfoto’s, voorwerpen en een documentaire wordt de band tussen Escher en het Princessehof meer dan ooit duidelijk. Ook wordt de invloed van keramiek op het kunstenaarschap van Escher duidelijk.

Princessehof in 1902
Princessehof in 1902
Maurits Escher (links) met broer
Maurits Escher (links) met broer

Leon Keer
Speciaal voor de presentatie maakte straatkunstenaar Leon Keer een grote muurschildering in de kelder van het Princessehof in Leeuwarden. Hij laat zich daarbij inspireren door Eschers werk Hol en Bol. Met zijn driedimensionale vertaling van het werk zorgt Keer voor optische illusies in de gewelfde kelderruimte van Eschers geboortehuis.

escherkelder
escherkelder
© Keramiekmuseum Princessehof - alle rechten voorbehouden disclaimer