Feest voor de hele familie

in de kerstvakantie
Feest voor de hele familie

Feest voor de hele familie in de kerstvakantie

 

Zin in een feestje in de kerstvakantie? Kom naar het Princessehof in Leeuwarden! In de vakantie is het museum nog leuker voor kinderen. Ontdek de gloednieuwe Feesttentoonstelling aan de hand van leuke doe-opdrachten, ga met de hele familie op de foto als levende kerststal, of leg jullie goede voornemens voor het nieuwe jaar op ludieke wijze vast. In de decembermaand combineer je een bezoek aan het Princessehof met een bezoek aan het Fries Museum voor slechts €19,95 (i.p.v. €27,50). Voor kinderen t/m 17 jaar is entree zelfs helemaal gratis. Boek online alvast een kaartje of kijk voor meer informatie op princessehof.nl/kerst.

Levende kerststal
Wie is er in jouw familie de meest wijze? En wie is de ezel? In dit kerstverhaal staat jouw familie centraal: kom in de kerstvakantie met de hele familie naar het Princessehof en ga op de foto als levende kerststal. Fotograaf Thomas Nondh Jansen legt jullie kerstverhaal gratis vast in de kerststal.
Op 27, 28, 29 en 30 december van 13.00 tot 16.00u. Gratis op vertoon van een volwassene met entreebewijs, van te voren reserveren is niet nodig.

Foto door Ruben van Vliet
Foto door Ruben van Vliet

Goede voornemens
Goede voornemens voor 2023? Leg ze vast! Ga goed voorbereid het nieuwe jaar in en teken met de hele familie je goede voornemens uit. Samen met een museumdocent leg je jullie voornemens vast met de leukste, grappigste en mooiste tekeningen.
Op 3, 4, 5 en 6 januari 2023 van 13.00 tot 16.00u. Gratis op vertoon van een volwassene met entreebewijs, vooraf aanmelden is niet nodig.


Bijzondere ontmoetingen
Wie alleen is en interesse heeft in een verrassende ontmoeting kan op Tweede Kerstdag terecht bij MuseumMetgezel in het Princessehof. Na een warm ontvangst met koffie en kerststol worden deelnemers met elkaar in contact gebracht en ontdekken ze samen op laagdrempelige wijze de nieuwe Feest!-tentoonstelling. Er zijn geen extra kosten verbonden aan de activiteit, alleen museumentree. Van senioren tot studenten: jong en oud is welkom bij deze kersteditie van MuseumMetgezel. Aanmelden kan via princessehof.nl/museummetgezel.

De leukste cadeauwinkel
Op zoek naar een uniek cadeau voor de feestdagen? Wandel eens binnen in de leukste cadeauwinkel van Leeuwarden. Van feestelijke armbanden tot hippe woonaccessoires en van elegante vazen tot kunstboeken voor de liefhebbers. De museumwinkel is geopend van dinsdag t/m zondag, 11.00 tot 17.00u. Je hebt geen museumentree nodig om de winkel te bezoeken.

Winters genieten
In de koude decembermaand ben je de hele dag onder de pannen met dit super kerstarrangement: voor maar €19,95 (i.p.v. €27,50) ontdek je het Princessehof én het Fries Museum in Leeuwarden waar nu een grote familietentoonstelling over de middeleeuwen te zien is. Kijk voor meer informatie op princessehof.nl/kerst.

Het Princessehof wil graag dat iedereen die dat wil, ongeacht persoonlijke situatie, mee kan doen aan de activiteiten. Heb je bijvoorbeeld behoefte aan een gereduceerd tickettarief of ben je benieuwd of een activiteit ook aansluit bij je zorgbehoefte? Neem dan contact op met activiteiten@princessehof.nl.

De tentoonstelling Feest! is onderdeel van Feest! Weet wat je viert, een landelijk educatieproject voor het primair onderwijs. Kijk op www.weetwatjeviert.nl voor meer informatie.

Partners van het Princessehof: Ottema-Kingma Stichting, Vereniging van Vrienden Keramiekmuseum Princessehof en Club Céramique

Keramiekmuseum Princessehof wordt mede gefinancierd door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Gemeente Leeuwarden

© Keramiekmuseum Princessehof - alle rechten voorbehouden disclaimer