Kerst

In het Princessehof
Kerst

Kerst

In het Princessehof

koop tickets

Voor een écht kerstgevoel ga je deze december naar het Keramiekmuseum Princessehof! Met een kerstboom in de museumhal en creatieve knutselactiviteiten voor kinderen is er van alles te doen voor de hele familie. Entree voor jongeren t/m 17 jaar is altijd gratis. 

Gelukskoekjes maken

Wat is jouw gelukswens voor het nieuwe jaar? Leg jouw nieuwjaarswens vast in een gelukskoekje van klei! Schuif tijdens de kerstvakantie aan bij de gratis familieworkshop in het Princessehof. Laat je inspireren door de symbolen en gebruiken van Chinees Nieuwjaar in de tentoonstelling Feest! en vul jouw gelukskoekje met een persoonlijke gelukswens voor het nieuwe jaar.

dinsdag 26 december t/m vrijdag 2 januari (m.u.v. 30, 31 december en 1 januari)

Kinderen

Een bezoek aan Feest! wordt voor gezinnen nog leuker door de interactives in de tentoonstelling. Toon je tafeldek-skills en dek een echte feesttafel. Schrijf je eigen kerstverhaal en maak de mooiste of gekste versie van een kerststal. Zet jouw naam op de feestkalender en kom erachter wie er nog meer jarig zijn op jouw verjaardag. Of deel jouw meest geslaagde feestverhaal met alle museumbezoekers. Met de mooiste selfies in de selfie-hoek maak jij het feest helemaal compleet. De interactives zijn door de hele tentoonstelling te vinden. 

Foto door Ruben van Vliet
Foto door Ruben van Vliet
foto door Ruben van Vliet
foto door Ruben van Vliet

Kerstboom

Eindelijk weer: een kerstboom in het Princessehof! Zonder een echte boom geen kerstgevoel, daarom kan je vanaf midden december de rijkversierde dennenboom bewonderen bij binnenkomst.

Haal een uniek kerstcadeau bij de museumshop

Op zoek naar een leuk cadeautje voor de feestdagen? Laat je verrassen in de museumshop in het Princessehof. Onze museumshop ligt vol met unieke en leuke voorwerpen. Ontdek bijvoorbeeld de prachtige items bij de tentoonstelling Feest! of het unieke kookboek met recepten op basis van onze collectie.
Open 11.00 tot 17.00 uur.

Blijf op de hoogte

Nu te zien in het museum

© Keramiekmuseum Princessehof - alle rechten voorbehouden disclaimer