Feest

Voorbeelden
Feest

Voorbeelden

Wat zoeken we?

Laat je inspireren door voorbeelden van onze collega's en deel je tradities met ons.

Halloween

Femke: "Uit het niets is Halloween in Nederland een ding geworden. Mijn dochter (10) is elk jaar de week voor het schoolfeestje eindeloos druk met zelf geknutselde verwondingen en andere luguberheden. Ik vind het maar een stomme Amerikaanse nieuwigheid, maar liet me afgelopen week bij de Hema door mijn zoontje (7) overhalen tot de aankoop van deze pompoen slash waxinelicht. ‘s Avonds, bij de kommen erwtensoep, op de jaren ‘70 placemats uit mijn ouderlijk huis, pakte hij mijn hand en verzuchtte gelukzalig: ‘ik denk dat dit nu een traditie wordt’. En ik weet nu al dat ik de komende 10 jaar eind oktober erwtensoep opdien, in deze kommen, op deze placemats, bij deze pompoen. Want ineens is het ons feest geworden."

Halloween
Halloween

Stadsdineren

Laura: "In Coronatijd heb ik met een vriendin iedere maand gestadsdineert met 3-gangen maaltijden van hele goede Amsterdamse restaurants op uitgestorven a-locaties (één keer in verband met de kou in de auto op de Amstel)."

Stadsdineren
Stadsdineren

Kinderfeestje

Jenny: "Een kinderfeestje in huize Kloostra, waarbij de kinderen traditioneel hun eigen cake mogen versieren (lees: teveel slagroom, teveel smarties, veel geklieder en geplak nadien)."

Kinderfeestje
Kinderfeestje
© Keramiekmuseum Princessehof - alle rechten voorbehouden disclaimer