Workshop: kunst kleien

met kunstenaar Koos Buster
Workshop: kunst kleien

Workshop: Kunst kleien met Koos

Werk met kunstenaar Koos Buster aan een uniek en origineel Vaderdagcadeau

Samenwerken met een toonaangevend kunstenaar? En tegelijk een uniek Vaderdagcadeau voor de kunstzinnige vader? Op zondag 4 juni presenteren we, in samenwerking met kunstenaar Koos Buster, een workshop kunst kleien. Samen met de ceramic influencer en Minister van Keramische Zaken ga je aan de slag met een origineel Vaderdagcadeau. Na afloop van de workshop wordt het voorwerp afgebakken, geglazuurd en verpakt verstuurd naar je vader (of naar jezelf natuurlijk). Voorafgaande aan de workshop neemt Koos je mee door de tentoonstelling Feest! naar de installatie waar zijn werk onderdeel is.

Datum: zondag 4 juni 2023
Tijd: 13.00 – 15.00u
Prijs: €40,-
Aanmelden via de ticketpagina

Koos Buster met zijn werk in Feest!
Koos Buster met zijn werk in Feest!

Over Koos Buster
Minister van Keramische Zaken, Koos Buster (1991), stormde in 2018 de Nederlandse kunstwereld binnen met zijn afstudeerpresentatie aan de Gerrit Rietveld Academie: het Grote Koos Buster Museum. “Het zorgde voor een keramiekrenaissance in Nederland”, schrijft Kunststof (NTR). Buster zoekt in zijn werk voortdurend naar iets alledaags of banaals dat op een speciale manier kan worden gevierd. Hij verheft gewone voorwerpen tot kunstwerken, en streeft daarbij naar een goede dosis absurditeit.

Zijn werk is tentoongesteld in diverse musea en galeries, waaronder het Glasmuseum, Museum Beelden aan Zee, het Frans Hals Museum, Fons Welters en Galerie Fleur & Wouter. Het Parool weidde verschillende artikelen aan Koos en zijn werk. Ook werd zijn werk gepubliceerd in De Volkskrant, NRC, Vice en Mister Motley. In 2019 ontving hij het Glasstipendium Stichting Stokroos. In 2020 was hij een van de deelnemers aan Unfair én Room on the Roof, het artist-in-residence-project van de Bijenkorf in Amsterdam.

Wij willen graag dat iedereen die het wil, ongeacht je persoonlijke situatie, mee kan doen met onze activiteiten. Heb je bijvoorbeeld behoefte aan een gereduceerd tickettarief of ben je benieuwd of een activiteit ook aansluit bij je zorgbehoefte? Neem dan contact met ons op via activiteiten@friesmuseum.nl

Ben je doof of slechthorend? Wij schakelen graag een NGT-tolk voor je in.
Mail dan uiterlijk twee weken voor de start van het programma naar activiteiten@friesmuseum.nl

© Keramiekmuseum Princessehof - alle rechten voorbehouden disclaimer