Kringloopwedstrijd

Porseleinkoorts
Kringloopwedstrijd

Kringloopwedstrijd

Doe mee en win een arrangement met een rondleiding en high tea voor twee personen!

Gekke extravagante dieren van porselein, hysterische felgekleurde beelden, bloemen en Koningen van keramiek en alles met goudkleurige tierelantijntjes, meer is beter! Met de tentoonstelling Porseleinkoorts brengt Keramiekmuseum Princessehof een ode aan de 18de-eeuwse porseleinhype.

Ook vandaag de dag zien we nog steeds invloeden van de porseleinkoorts terug. Kijk bijvoorbeeld maar eens bij de lokale kringloopwinkel. Heb jij ook iets gevonden wat zo in dit rijtje past? Stuur dan een foto in van het voorwerp en maak kans op een arrangement met een rondleiding en high tea voor twee personen!

Foto door Jacob van Essen
Foto door Jacob van Essen

De wedstrijd

In het kader van de tentoonstelling Porseleinkoorts organiseren we, samen met de Estafette recyclewinkels, een kringloopwedstrijd. In deze wedstrijd gaan we samen op zoek naar het keramische stuk uit de kringloopwinkels waarin de invloeden van de 18de eeuwse Porseleinkoorts het beste zichtbaar zijn. Meedoen is eenvoudig:

  1. Zoek een tweedehands voorwerp van keramiek, geïnspireerd op de tentoonstelling Porseleinkoorts, van maximaal 15 euro in de kringloopwinkel of op de (Koningsdag)markt.
  2. Maak een foto van het voorwerp bij de verkoper. Dit kan op de speciale sokkels in de Estafette recyclewinkels, of op het kleed/de tafel van de verkoper.
  3. Meld je voorwerp aan via het onderstaande formulier.


Deelnemers hebben t/m 20 mei 2024 om een voorwerp aan te melden. Is jouw voorwerp Porseleinkoorts-proof? Dan ga je naar de finale op zondag 26 mei. Daar worden de voorwerpen gejureerd door de conservatoren van de tentoonstelling en wordt er uiteindelijk één winnaar gekozen. De winnaar krijgt een rondleiding en high tea voor twee personen! Na afloop van de wedstrijd gaan de voorwerpen weer mee naar huis.

Voorwaarden:

  • Enkel keramische voorwerpen komen in aanmerking voor de wedstrijd.
  • Het voorwerp moet passen bij de tentoonstelling Porseleinkoorts. Denk aan extravagante voorwerpen, keramiek met goud, gekke beesten, koningen of koninginnen, voorwerpen met krullen, bloemen, etc.
  • Voorwerpen moeten uiterlijk 20 mei 2024 ingestuurd zijn via het onderstaande formulier.
  • De voorwerpen mogen maximaal 15 euro kosten (maar minder is natuurlijk ook goed).
  • Bij deelname moet een foto van het voorwerp in de kringloop, en een foto van het aankoopbewijs (indien van toepassing) worden getoond. Als het object een prijskaartje heeft, moet dit zichtbaar blijven. In de Estafette recyclewinkels staan speciale sokkels om het voorwerp op te fotograferen. Koop je een tweedehands voorwerp op de (Koningsdag)markt, of in een andere kringloopwinkel? Maak dan een foto van het voorwerp op het kleed/op de tafel bij de verkoper.
  • De inzending is pas compleet op vertoon van een foto van het voorwerp bij de verkoper én een aankoopbewijs (indien van toepassing).
  • Deelnemers mogen maximaal 3 objecten per persoon indienen.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op via activiteiten@princessehof.nl.

De sokkel in de kringloopwinkels van Estafette. Foto door Jacob van Essen.
De sokkel in de kringloopwinkels van Estafette. Foto door Jacob van Essen.
De sokkel in de kringloopwinkels van Estafette. Foto door Jacob van Essen.
De sokkel in de kringloopwinkels van Estafette. Foto door Jacob van Essen.

 

De kringloopwedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door:

© Keramiekmuseum Princessehof - alle rechten voorbehouden disclaimer