Lunar New Year

Princessehof viert Seollal
Lunar New Year

Lunar New Year

Princessehof viert Seollal vanaf 4 februari

koop tickets

생일 축하합니다! (saengil chukhahamnida - gefeliciteerd met je verjaardag!)

Op Korean Lunar New Year (ook wel Seollal genoemd) wordt de eerste dag van de Koreaanse maankalender gevierd en een nieuw jaar van de dierenriem ingeluid. 2022 is het jaar van de tijger, die symbool staat voor wilskracht en grote verandering.
Het is traditie om deze dag door te brengen met je familie onder het genot van heerlijke Koreaanse gerechten. Een van de belangrijkste gerechten van deze dag is tteokguk (떡국), rijstcake soep. 
In Korea wordt iedereen -in plaats van op je verjaardag- na het eten van deze soep op Lunar New Year een jaar ouder.

Vanaf vrijdag 4 februari vier je Lunar New Year in het Princessehof! We versieren de theesalon, er kunnen spelletjes worden gespeeld (origami en yunnori) en Annejil van Seoulmates maakt speciale feestelijke suikerkoekjes (bekend van Squid Game). Laat ook je Nieuwsjaarswens achter voor het jaar van de Tijger.

Hanbok
Hanbok

Op deze feestdag wordt vaak de mooiste kleding uit de kast getrokken en dragen mensen een hanbok. Traditioneel worden gerechten opgediend in een ceremonie voor de voorouders, waarna jongeren en kinderen een diepe buiging maken voor de oudsten van de familie en geluk- en gezondheidswensen uitspreken. In ruil hiervoor krijgen zij adviezen, cadeaus en saebaetton (새뱃돈), zakgeld voor het begin van het nieuwe jaar. Tijdens het samenzijn worden ook traditionele spelletjes gespeeld, zoals het spel yunnori (윷놀이). Dit spel is vanaf 4 februari te spelen in de theesalon! 

Let op: Coronatoegangsbewijs verplicht.
Goed voorbereid op pad? Kijk bij onze CoronaCheck FAQ.

© Keramiekmuseum Princessehof - alle rechten voorbehouden disclaimer