Gratis Prinsen- & Princessedag

Princessehof in Leeuwarden
Gratis Prinsen- & Princessedag

Gratis kinderfeest op zondag 16 juni in het Princessehof in Leeuwarden

23 mei 2024

Op zondag 16 juni zijn alle kinderen uitgenodigd op het grote feest van prinses Maria Louise in haar stadspaleis, het Princessehof. Uitgedost in hun mooiste kostuum wordt er op koninklijke wijze gedanst, geknutseld en gefeest. Van prinsen en prinsessen tot zeemeermannen, Spider-Vrouwen en andere (sprookjes)figuren; iedereen is van harte welkom. De Prinsen en Princessedag wordt georganiseerd in samenwerking met Prinsentuinconcerten en is het leukst voor kinderen van 4 t/m 8 jaar oud. Ouders, in het bijzonder natuurlijk de vaders in verband met Vaderdag, zijn ook van harte welkom op vertoon van hun prinsen en prinsessen. Het feest vindt plaats van 12.00 tot 18.00u en is geheel gratis. De gasten dienen zich wel van te voren aan te melden. Reserveer alvast een gratis tijdslot of kijk voor meer informatie op princessehof.nl/kinderfeest.

Programma
Het feest begint bij de muziekkoepel in de Prinsentuin met de koninklijke voorstelling Koning & Koning van Jeugdtheater Hofplein. In een grote feestelijke parade wandelen de gasten samen naar het stadspaleis. In de tuin van het Princessehof zijn allerlei activiteiten te doen. Knutsel een eigen hobby horse, geïnspireerd op de tentoonstelling Porseleinkoorts, en leg vervolgens te stokpaard een parcours af. Ga op de foto met de prinses, beoefen verschillende circusonderdelen, bak taartjes in de koninklijke theesalon en dans op de leukste muziek. Het paard van Maria Louise, Merrie Louise, neemt alle prinsen en prinsessen mee op een kletterende rondleiding door het stadspaleis en laat daar de mooiste keramieken voorwerpen zien.

Foto: Marchje Andringa
Foto: Marchje Andringa
Foto: Ruben van Vliet
Foto: Ruben van Vliet
Foto: Ruben van Vliet
Foto: Ruben van Vliet

Koning & Koning
Koning & Koning, gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Linda de Haan en Stern Nijland, is een vrolijk verhaal over de liefde. In de voorstelling van Jeugdtheater Hofplein gaat de oude koningin met pensioen en daarom moet de kroonprins trouwen. Hij heeft alleen nog nooit een leuke prinses ontmoet. De koningin nodigt prinsessen uit van over de hele wereld maar geen enkele maakt indruk op de prins. Totdat prinses Madelief haar broer meeneemt. De prins valt als een blok voor de andere prins en een huwelijk volgt. De prinsen leven nog lang en gelukkig als Koning & Koning.

De Prinsen en Princessedag wordt georganiseerd in samenwerking met Prinsentuinconcerten.

De tentoonstelling Porseleinkoorts wordt mede mogelijk gemaakt door: het Mondriaan Fonds, Turing Foundation, Blockbusterfonds XTRA, Cultuurfonds, Fonds Angela E. en het Blauwe Baan Fonds, Stichting Van Achterbergh-Domhof, Leeuwarder Ondernemers Fonds, Stichting Cultuur FB Oranjewoud, St. Anthony Gasthuis Fonds, Boelstra-Olivierstichting, Stichting Herbert Duintjer Fonds

Partners van het Princessehof: Ottema-Kingma Stichting, Vereniging van Vrienden Keramiekmuseum Princessehof en Club Céramique.

Keramiekmuseum Princessehof wordt mede gefinancierd door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Gemeente Leeuwarden.

© Keramiekmuseum Princessehof - alle rechten voorbehouden disclaimer