Prinsen- en princessedag

Prinsen- en princessedag

Groots gratis kinderfeest op 18 juni

in paleistuin van Princessehof in Leeuwarden

Feest in het Princessehof! Op zondag 18 juni zijn alle kinderen van 4 tot en met 8 jaar uitgenodigd voor het koninklijke feest van prinses Maria Louise in haar stadspaleis; het Princessehof. En dit jaar is het feest extra groot, want niet alleen Maria Louise is jarig. Haar buurman, meneer Escher, viert namelijk dat hij 125 is geworden. Uitgedost in hun mooiste kostuums wordt er op koninklijke wijze geknutseld, gedanst en gesmikkeld. Het feestje duurt van 12.00 tot 17.00u en is geheel gratis, van tevoren aanmelden is wel noodzakelijk. Reserveer snel een tijdslot via princessehof.nl/princessedag, vol is vol. Kijk op de website voor meer informatie.

Foto door Ruben van Vliet
Foto door Ruben van Vliet

De Prinsen- en Princessedag belooft het grootste kinderfeest van het jaar te worden. Verkleed als hun favoriete figuur komen kinderen naar het Princessehof voor een feestelijk programma vol workshops, muziek en meer. Prinsen, prinsessen, zeemeerminnen, piraten, superhelden, dieren: het mag allemaal. Kinderen kunnen onder andere knutselen, taarten bakken en muziek maken, maar er is ook stoelendans, mega-bellenblaas, hoelahoep, een steltenloper, een acrobaat en nog véél meer. Dit jaar viert niet alleen Maria Louise haar verjaardag, ook haar buurman, meneer Escher, viert dit jaar zijn 125e verjaardag.

Prinsen- en princessedag
Ieder jaar organiseert het Princessehof de enorm populaire prinsen- en prinsessendag. Wegens grote belangstelling zijn er extra tijdsloten aan het feest toegevoegd. Dit jaar staat het feest in het teken van de grote Feest!-tentoonstelling in het Princessehof, nog te zien tot en met 20 augustus 2023.

Prinsen- en princessedag
Prinsen- en princessedag
Prinsen- en princessedag
Prinsen- en princessedag

De tentoonstelling Feest! wordt mede mogelijk gemaakt door Mondriaan Fonds, VSB Fonds, Stichting het Old Burger Weeshuis, Leeuwarder Ondernemers Fonds, Vereniging van Vrienden Keramiekmuseum Princessehof, Stichting Zabawas en Stichting Het Nieuwe Stads Weeshuis. Deze tentoonstelling is een samenwerking met het landelijke educatieproject Feest! Weet wat je viert, een initiatief van Museum Catharijneconvent. Deze tentoonstelling kwam inhoudelijk tot stand dankzij de hulp van velen.

Partners van het Princessehof: Ottema-Kingma Stichting, Vereniging van Vrienden Keramiekmuseum Princessehof en Club Céramique.

Keramiekmuseum Princessehof wordt mede gefinancierd door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Gemeente Leeuwarden.

© Keramiekmuseum Princessehof - alle rechten voorbehouden disclaimer