Nieuwe conservator

Aziatische keramiek
Nieuwe conservator

Denise Campbell nieuwe conservator Aziatische keramiek

Per 1 september 2022 is Denise Campbell de nieuwe conservator Aziatische  keramiek van Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden. Zij werkt momenteel bij de afdeling Beeldende Kunst van het Rijksmuseum Amsterdam.  Met Denise Campbell is het Princessehof weer op volle sterkte als nationaal keramiekmuseum: zij volgt Eline van den Berg op, die na zeven jaren met succesvolle tentoonstellingen, verwervingen en publicaties afscheid neemt.

”Met groot enthousiasme start ik deze mooie positie in het Princessehof. Voortbordurend op de inzet van mijn voorganger Eline van den Berg zet ik vol in op spraakmakende en relevante verwervingen en tentoonstellingen, waarbij (inter)nationale verbinding en het museum als onderdeel van de maatschappij centraal staan”, aldus Denise Campbell. Directeur Kris Callens is blij met de benoeming: ”Denise is overduidelijk zeer getalenteerd en heeft in het Rijksmuseum veel nuttige ervaring opgedaan. Ze past uitstekend in ons conservatorenteam en zal een belangrijke bijdrage leveren aan ons tentoonstellingsprogramma en aan verwervingen voor onze waardevolle collectie. Met Denise aan boord kan het Princessehof zijn groeiende rol als internationaal zichtbare plek voor Aziatische keramiek ten volle waarmaken. Ik kijk erg uit naar de samenwerking.”


Nationaal en internatinaal
Denise Campbell studeerde Kunst- en cultuurwetenschappen en volgde de conservatorenopleiding aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze werkte als curator in het Groninger Museum en vanaf 2015 in diverse functies in het Rijksmuseum Amsterdam, waarbij ze zich in verschillende projecten verder in de collectie Aziatische keramiek heeft kunnen verdiepen en een nationaal en internationaal netwerk heeft kunnen opbouwen.

Keramiekmuseum Princessehof
Het Princessehof is het nationale keramiekmuseum en het enige rijksmuseum in Noord-Nederland, gevestigd in een 18de eeuws stadspaleis, tevens het geboortehuis van M.C. Escher. Het museum vertelt met zijn hoogstaande collectie actuele en relevante verhalen, van keizerlijk porselein uit China, prachtige art-nouveau keramiek en Delfts Blauw tot werk van moderne en hedendaagse kunstenaars en ontwerpers.  De collectie kent een aantal absolute hoogtepunten zoals het keizerlijk porselein uit China, de Japanse Kakiemon beelden en de collectie Nederlandse art nouveau. Naast de vaste presentatie Van Oost en West maakt het museum wisselende spraakmakende tentoonstellingen zoals eerder Made in HollandIn Motion, Gezonken Schatten en Korea: Poort naar een rijk verleden.

Keramiekmuseum Princessehof wordt mede gefinancierd door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Gemeente Leeuwarden.

© Keramiekmuseum Princessehof - alle rechten voorbehouden disclaimer