MuseumMetgezel met kerst

MuseumMetgezel met kerst

MuseumMetgezel tegen eenzaamheid met Kerst

 

De feestdagen zijn niet voor iedereen vanzelfsprekend vol etentjes en gezelligheid. Wie alleen is en interesse heeft in een verrassende ontmoeting kan op Tweede Kerstdag terecht bij MuseumMetgezel in Keramiekmuseum Princessehof. Na een warm ontvangst met koffie en kerststol worden deelnemers met elkaar in contact gebracht en ontdekken ze samen op laagdrempelige wijze de nieuwe Feest!-tentoonstelling. Er zijn geen extra kosten verbonden aan de activiteit, alleen museumentree. Van senioren tot studenten: iedereen is welkom bij deze kersteditie van MuseumMetgezel. Aanmelden kan via de website van het museum, www.princessehof.nl.

-
-

Dit is de derde keer dat de Leeuwarder musea deze succesvolle activiteit organiseren, de vorige twee edities vonden plaats in het Fries Museum tijdens de Week tegen Eenzaamheid. Op zaterdag 26 december ontdekken deelnemers van MuseumMetgezel welke feesten er in Nederland gevierd worden, met wie en hoe. Naast onder andere het kinderfeest, Chinees Nieuwjaar, Eid al-Fitr (Suikerfeest), Ketikoti en Divali, is Kerst natuurlijk één van de twaalf feesten die revue passeert. Gedurende de tentoonstelling organiseert het Princessehof allerlei verbindende activiteiten om verschillende feestvierders samen te brengen.

Het Princessehof wil graag dat iedereen die dat wil, ongeacht persoonlijke situatie, mee kan doen aan de activiteiten. Heb je bijvoorbeeld behoefte aan een gereduceerd tickettarief of ben je benieuwd of een activiteit ook aansluit bij je zorgbehoefte? Neem dan contact op met activiteiten@princessehof.nl.

De tentoonstelling Feest! is onderdeel van Feest! Weet wat je viert, een landelijk educatieproject voor het primair onderwijs. Kijk op www.weetwatjeviert.nl voor meer informatie.

Partners van het Princessehof: Ottema-Kingma Stichting, Vereniging van Vrienden Keramiekmuseum Princessehof en Club Céramique

Keramiekmuseum Princessehof wordt mede gefinancierd door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Gemeente Leeuwarden

© Keramiekmuseum Princessehof - alle rechten voorbehouden disclaimer