Wendy Gers nieuwe conservator

moderne en hedendaagse keramiek
Wendy Gers nieuwe conservator

Nieuwe conservator moderne en hedendaagse keramiek

Wendy Gers

Vanaf 1 november 2021 is Wendy Gers de nieuwe conservator moderne en hedendaagse keramiek van Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden. Zij volgt Tanya Rumpff op, die dan met pensioen gaat. Rumpff’s aanwinsten van de afgelopen zes jaar voor het museum zijn nog t/m 17 oktober te zien in de tentoonstelling Huid & Haar: aanwinsten hedendaagse keramiek 2015- 2021. Wendy Gers is een ervaren, internationaal georiënteerde conservator, waarmee het Princessehof zijn herkenbare, spraakmakende positie als nationaal Keramiekmuseum uitstekend kan versterken.

”Ik kijk er erg naar uit om in het internationaal gerenommeerde Princessehof aan de slag te gaan. Het is geweldig om daar verwervingen te doen die ook de Collectie Nederland verrijken en tentoonstellingen te maken die relevant en urgent zijn voor Nederland, maar ook internationaal. Daarnaast wil ik de lijn voortzetten die is ingezet door mijn voorganger Tanya Rumpff, door consistent aandacht te besteden aan de hedendaagse beeldende keramiek. Dat is echt een uniek speerpunt voor het Princessehof.”, aldus Wendy Gers. Directeur Kris Callens is trots op de benoeming: ”Wendy heeft zeer vernieuwende en inclusieve ideeën op het gebied van verwervingen en tentoonstellingen. Als curator, conservator en publicist heeft ze haar sporen verdiend en brengt ze een heel rijk internationaal netwerk in. Met Wendy aan boord kan het Princessehof zijn groeiende rol als nationaal spraakmakende plek voor hedendaagse keramiek ten volle waarmaken.”

Wendy Gers
Wendy Gers studeerde kunstgeschiedenis in Zuid-Afrika en is gepromoveerd aan de University of Sunderland (Verenigd Koninkrijk). Ze heeft gewerkt als conservator bij musea in Zuid-Afrika en Spanje, en heeft als curator bijgedragen aan tentoonstellingen en keramiekbiënnales in China, Israel, Taiwan, Frankrijk en België. Ook is zij (gast-)docent geweest aan universiteiten en opleidingen in Frankrijk, Zuid-Afrika en het Verenigd Koninkrijk.

Keramiekmuseum Princessehof
Het Princessehof is het nationale keramiekmuseum en het enige rijksmuseum in Noord-Nederland, gevestigd in een 18de eeuws stadspaleis, tevens het geboortehuis van M.C. Escher. Het museum vertelt met zijn hoogstaande collectie actuele en relevante verhalen, van keizerlijk porselein uit China, prachtige art-nouveaukeramiek en Delfts Blauw tot werk van moderne en hedendaagse kunstenaars en ontwerpers. De collectie kent een aantal absolute hoogtepunten zoals het keizerlijk porselein uit China en een plastiek van Karel Appel. Naast de vaste presentatie Van Oost en West, maakt het museum wisselende spraakmakende tentoonstellingen met hedendaagse presentaties als In Motion: ceramic reflections in contemporary art en Human After All. Op de 2e verdieping van het museum exposeren wisselende hedendaagse kunstenaars en ontwerpers, zoals eerder Jennifer Tee, Olivier van Herpt, Babs Haenen, Floris Wubben, Jólan van der Wiel en Anne Wenzel.

© Keramiekmuseum Princessehof - alle rechten voorbehouden disclaimer