Vanaf 5 juni weer open

Vanaf 5 juni weer open

Keramiekmuseum Princessehof weer open

28 mei 2021

Na een half jaar gesloten te zijn geweest, opent Keramiekmuseum Princessehof op zaterdag 5 juni haar deuren weer voor publiek. De heropening van musea is vrijdagavond aangekondigd door demissionair minister-president Rutte en dito minister De Jonge. Dagelijks van dinsdag t/m zondag, van 11.00 tot 17.00 uur, ontvangt het stadspaleis in Leeuwarden weer bezoekers. Het museum is alleen te bezoeken met een online ticket, dat vooraf gereserveerd kan worden via princessehof.nl/tickets. Per tijdslot is er een beperkt aantal kaarten beschikbaar, daarom wordt tijdig boeken aangeraden.

Keramiekmuseum Princessehof sloot 15 december 2020 haar deuren voor publiek, in verband met het coronavirus. Voor een veilig en verantwoord bezoek voor iedereen, kiest het museum bij de heropening voor online ticketverkoop met tijdsloten voor een beperkt aantal bezoekers, routeaanduidingen op belangrijke plekken en maximale hygiëne. Het tonen van een negatieve coronatest of vaccinatiepaspoort is niet nodig. Een overzicht van alle maatregelen en huisregels staat op princessehof.nl/bezoek.

Foto door Ruben van Vliet
Foto door Ruben van Vliet

Human After All
Nog tot en met 5 september 2021 is de grote tentoonstelling Human After All: Ceramic Reflections in Contemporary Art te zien. Met sculpturen, installaties en animaties stellen internationale kunstenaars primaire menselijke eigenschappen en aspecten aan de orde; La Condition Humaine, de mens met zijn beperkingen, nietig of zelfbewust, mooi of wreed. Vrijwel alle werken zijn voor het eerst in Nederland te zien William Cobbing (1974, Groot-Brittannië), kunstenaarsduo Nathalie Djurberg & Hans Berg (1978, Zweden), Leiko Ikemura(1951, Japan), Klara Kristalova (1967, Tsjechië), Kris Lemsalu (1985, Estland), Sharon van Overmeiren(1985, België), Liliana Porter (1941, Argentinië), Mariken Wessels (1963, Nederland) en Geng Xue(1983, China).

Meer te zien
Op de tweede verdieping gaan drie nieuwe tentoonstellingen open voor publiek. Kim Habers (Ommen, 1979) laat een keramische installatie met porselein en licht zien. Koen Theys (Brussel, 1963) een rijkelijk gevulde schatkist, een serie multiculturele maskers en een mysterieus relikwie. Tot slot opent vrijdag 5 juni 2021 ook Huid & Haar: aanwinsten hedendaagse keramiek 2015 – 2021, een eclectische selectie van recente aanwinsten van het museum. Van een keramische roze pruik van Per B. Sundberg (1964, Zweden) tot de architectonische sculpturen van Shahpour Pouyan (1979, Iran) en 3D geprinte vazen van Olivier van Herpt (1989, Nederland). Alle werken zijn de afgelopen zes jaar verworven onder toeziend oog van Tanya Rumpff, conservator moderne en actuele keramiek, die in het najaar afscheid neemt van het Princessehof.

Meer zien...

Naast onze grote wisselende tentoonstelling tonen we een aantal hedendaagse exposities. Bekijk hier tentoonstellingen die nu te zien zijn, verwacht worden of al geweest zijn.

 

Bekijk het hier
© Keramiekmuseum Princessehof - alle rechten voorbehouden disclaimer