Nieuws

Nieuws

Straatkunstenaar Leon Keer neemt Princessehof onder handen

Straatkunstenaar Leon Keer is begonnen aan een grote muurschildering in het Princessehof in Leeuwarden. Hij laat zich daarbij inspireren door het werk Hol en Bol van de wereldberoemde graficus M.C. Escher, die in 1898 in het pand geboren werd. Met zijn driedimensionale vertaling van het werk zorgt Keer voor optische illusies in de gewelfde kelderruimte van Eschers geboortehuis. De muurschildering zal vanaf 20 juni te zien zijn.

Leon Keer is een van 's werelds leidende kunstenaars in de anamorfische straatkunst. Hij wordt overal ter wereld gevraagd voor opdrachten, van de Verenigde Staten tot Australië. Keer maakte eerder al vier ‘Escheriaanse’ straattekeningen als onderdeel van het project Planeet Escher, bij de grote tentoonstelling Escher op reis in het Fries Museum in 2018.

Thuis bij M.C. Escher
De muurschildering maakt onderdeel uit van de vernieuwde expositie Thuis bij M.C. Escher. In de intieme presentatie brengen foto’s, filmfragmenten en voorwerpen de jeugd van Maurits Cornelis Escher dichterbij. Ook de invloed van keramiek op zijn kunstenaarschap wordt duidelijk aan de hand van Spaanse tegels met Moorse invloeden. Tot slot zijn fragmenten te zien uit de documentaire Het oneindige zoeken van M.C. Escher door Robin Lutz en Marijnke de Jong.

© Keramiekmuseum Princessehof - alle rechten voorbehouden disclaimer