Nieuws

Nieuws

Princessehof zoekt spullen voor kunstinstallatie

Human After All: Ceramic Reflections in Contemporary Art is te zien vanaf 10 oktober 2020 t/m 5 september 2021. De wijziging in de tentoonstellingsagenda houdt verband met de genomen maatregelen rondom COVID-19.

 

Bent u ook de zolder aan het opruimen? En heeft u een zwemvest of koffer die u niet meer nodig heeft? Of een (model)scheepswrak of ligstoel? Gooi ze nog niet weg, het Princessehof geeft ze een tweede leven. Voor een installatie in de tentoonstelling Human After All: Ceramic Reflections in Contemporary Art is het museum op zoek naar gebruiksvoorwerpen rond de thema’s reizen, zee of scheepvaart. De ingezamelde spullen worden gebruikt in het kunstwerk van Liliana Porter (1941, Argentinië). Zij maakt in haar speelse installaties gebruik van ingezamelde, tweedehands gebruiksvoorwerpen en scherven van keramiek. In de wereld die uit deze voorwerpen ontstaat maken miniatuurmensjes de dienst uit. De expositie is vanaf 5 september 2020 te zien in het nationale Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden.

Bent u in de opruimwoede iets tegengekomen wat in de thema’s reizen, zee of scheepvaart past? En heeft u het niet meer nodig? Stuur het Princessehof een foto van uw koffer, ligstoel of emmer-en-schepsetje en misschien krijgt het wel een tweede leven als onderdeel van een kunstwerk. De kunstenares Liliana Porter en curator Tanya Rumpff kiezen vervolgens uit de inzendingen de voorwerpen uit die worden gebruikt. De gulle gevers van de uitgekozen spullen krijgen vier gratis entreekaartjes voor het Princessehof. De ingezamelde spullen worden gebruikt in het kunstwerk van Liliana Porter (1941, Argentinië). In haar installatie wonen de miniatuurmensen tussen de nostalgische voorwerpen. Ze creëren er een nieuwe wereld, maar richten ook een ravage aan tussen de scherven keramiek.

Meedoen
Foto’s van de spullen kunt u sturen naar communicatie@princessehof.nl. Stuur de maten van het voorwerp mee en het liefst foto’s waarbij het uit meerdere hoeken te zien is. Meedoen kan tot en met 1 juli en de inzenders krijgen binnen twee weken daarna antwoord. De inzenders van de uitgekozen items worden gevraagd de voorwerpen langs te komen brengen op een nader te bepalen moment. De gekozen inzenders ontvangen vier entreekaartjes voor het Princessehof om de tentoonstelling op een rustig moment te kunnen bekijken. De spullen worden na de tentoonstelling niet geretourneerd, het moeten voorwerpen betreffen die anders weggegooid zouden worden.

Spectaculaire werken
Van 5 september 2020 tot en met 27 juni 2021 presenteert het nationale Keramiekmuseum Princessehof de grote tentoonstelling Human After All: Ceramic Reflections in Contemporary Art. Tien internationaal gevestigde kunstenaars en opkomend talent uit de hele wereld komen naar Leeuwarden om spectaculaire werken te laten zien. Van de absurdistische films van kunstenaarsduo Djurberg en Berg (1978, Zweden) tot de levensboom van Kris Lemsalu (1985, Estland). Alle werken raken aan de complexe menselijke aard; La Condition Humaine, de mens met zijn beperkingen, nietig of zelfbewust, mooi of wreed. Klara Kristalova (1967, Tsjechië) vult de laatste zaal van de tentoonstelling met drie eilanden van mos, varens en andere planten. Levensgrote dier- en mensfiguren bewaken het sprookjesbos. Samen met de internationaal befaamde bloemist Thierry Boutemy en een bedrijf gespecialiseerd in interieurbeplanting maakt Kristalova een indrukwekkend beplantingsontwerp met levend groen. 

Voorwaarden deelname

  • Na afgifte zijn de voorwerpen onherroepelijk eigendom van Keramiekmuseum Princessehof
  • U wordt per mail benaderd wanneer uw aangeboden object geselecteerd is. Enkel geselecteerde objecten worden aangenomen bij Keramiekmuseum Princessehof
  • Na selectie wordt er afgestemd wanneer de voorwerpen worden langsgebracht
  • De kunstenares Liliana Porter (1941, Argentinië) krijgt volledig de vrije hand in hoe de ingezamelde voorwerpen in haar installatie worden gebruikt
  • Meedoen kan tot en met 1 juli. U ontvangt uiterlijk 14 juli reactie op uw inzending
© Keramiekmuseum Princessehof - alle rechten voorbehouden disclaimer