Nieuws

Nieuws

Fantasierijke Princessedagen in het Princessehof

Zaterdag 22 en zondag 23 augustus is het feest in het Princessehof! De succesvolle jaarlijkse Princessedag is uitgebreid met een extra dag. Kinderen komen verkleed als prinsen en prinsessen, zeemeerminnen en zeemonsters naar het stadspaleis in Leeuwarden voor een royale middag. In het museum en in de museumtuin genieten ze van toneelspel, ijs van een antieke ijskar, een speurtocht met een échte schatkaart en verdwalen ze in de optische illusies in de Escherkelder. Deelname is gratis voor kinderen. Ook begeleiders mogen gratis mee op vertoon van een prins of prinses. Vanwege de maatregelen rondom corona is er beperkt plek. Snel aanmelden voor een tijdslot via de website van het museum wordt aangeraden.

Het Princessehof daagt alle kinderen uit om hun meest fantasierijke prinsen- of prinsessenoutfit aan te trekken. Liever een chique prinses, spannend zeemonster of superheld-met-kroon? Iedereen is welkom op het feestje. Na een koninklijk ontvangst in de paleistuin nemen acteurs de kinderen mee met een muzikale vertelling naar de wereld van Prinses Marijke. De echte prinses die in het stadspaleis heeft gewoond. In de tuin genieten de kinderen van spannende verhalen en ijs van een antieke ijskar. In het stadspaleis zijn de meest uiteenlopende dingen te zien, waaronder de spannende Escherkelder met de optische illusie door Leon Keer! Ook kijken kinderen hun ogen uit bij de spannende tentoonstelling Gezonken schatten, waar ze zelfs met een echte schatkaart vol zeemonsters op zoek gaan naar een geheim.

Het Princessehof
Midden in de historische binnenstad van Leeuwarden staat het 18de-eeuwse stadspaleis van Maria Louise van Hessen-Kassel, prinses van Oranje Nassau, voorouder van Koning Willem-Alexander. Deze prinses was in de 18de eeuw regentes in Leeuwarden. Zij was zo populair bij de Friezen dat zij Marijke-Muoi werd genoemd, tante Marijke.

© Keramiekmuseum Princessehof - alle rechten voorbehouden disclaimer