Nieuws

Nieuws

European Museum of the Year Award

Het nationale Keramiekmuseum Princessehof is genomineerd voor de European Museum of the Year Award 2020 omwille van de geslaagde herinrichting in 2017. Andere Nederlandse kanshebbers zijn het Anne Frank Huis (Amsterdam), het Tropenmuseum (Amsterdam), Teylers Museum (Haarlem) en Bizarium (Sluis).

De prijs wordt uitgereikt door het European Museum Forum, een toonaangevende organisatie voor de ontwikkeling van de openbare kwaliteit van Europese musea. In aanmerking voor de prijs komen nieuwe musea die niet ouder zijn dan drie jaar en gevestigde musea die in de laatste drie jaar gemoderniseerd of uitgebreid zijn. Het Princessehof heropende naar aanleiding van zijn 100ste verjaardag op 2 december 2017 met de nieuwe vaste presentatie Van Oost en West, een nieuwe entree, winkel, theesalon en paleistuin. De winnaar wordt op 2 mei 2020 bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse conferentie van het European Museum Forum in Cardiff, Wales.

De verbouwing van Keramiekmuseum Princessehof werd mede mogelijk gemaakt met de financiële steun van de BankGiro Loterij, Ir. Abe Bonnema Stichting, Wassenbergh-Clarijs-Fontein Stichting, Stichting Dioraphte, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Van Achterbergh-Domhof, Het Nieuwe Stads Weeshuis, Stichting Woudsend Anno 1816, St. Anthony Gasthuis, Meindersma-Sybenga Stichting, Stichting Dorodarte, Leeuwarder ondernemersfonds, GGB Bolhuis Fonds, P.W. Janssen’s Friesche Stichting, Stichting Herbert Duintjer Fonds, Boelstra-Olivier Stichting en KLM.

© Keramiekmuseum Princessehof - alle rechten voorbehouden disclaimer