Nieuws

Nieuws

Bijdrage collectieprogramma

Keramiekmuseum Princessehof ontvangt 100.000 euro van Mondriaan Fonds voor aankopen

Het Mondriaan Fonds heeft €100.000,- toegekend aan Keramiekmuseum Princessehof voor aankopen. De aanvraag van het museum voor een bijdrage aan het collectieprogramma 2020 - 2021 werd door het fonds positief beoordeeld. Met de bijdrage van het Mondriaan Fonds kan het Princessehof belangrijke aankopen doen. Zoals het werk van de Iraanse kunstenaar Shahpur Pouyan, waarmee het Princessehof zijn sterke collectie keramiek uit het Midden-Oosten actualiseert.

Het Mondriaan Fonds stelt in een verklaring:  “De commissie waardeert het collectie- en presentatiebeleid van het Princessehof, waarbij de relatie Oost-West centraal staat.” De toekenningscommissie geeft bovendien aan de expertise en de collectie van het Princessehof te waarderen: “Over het geheel genomen is de commissie overtuigd van de nationale zichtbaarheid en de expertise van het museum. Zij waardeert de collectie van het museum en vindt deze van toegevoegde waarde voor de Collectie Nederland.”

Bijdrage collectieprogramma
De Bijdrage Collectieprogramma’s van het Mondriaan Fonds is bestemd voor publieke musea die structureel aankopen van beeldende kunst en/of vormgeving na 1945 willen doen op basis van hun collectieprogramma en aankoopplan.

De andere musea die een bijdrage krijgen zijn: Amsterdam Museum (Amsterdam), Bonnefantenmuseum (Maastricht), Centraal Museum (Utrecht), CODA Museum (Apeldoorn), Dordrechts Museum (Dordrecht), Frans Hals Museum (Haarlem), Fries Museum (Leeuwarden), Kunstmuseum Den Haag (Den Haag), Groninger Museum (Groningen), Museum De Domijnen (Sittard), Museum Boijmans Van Beuningen (Rotterdam), Museum Arnhem (Arnhem), Nederlands Fotomuseum (Rotterdam), Stedelijk Museum (Amsterdam), Stedelijk Museum Schiedam, TextielMuseum (Tilburg), Rijksmuseum Twenthe (Enschede), SCHUNCK* (Heerlen) en het Van Abbemuseum (Eindhoven).

© Keramiekmuseum Princessehof - alle rechten voorbehouden disclaimer