Nieuws

Nieuws

100.000ste bezoeker

Keramiekmuseum Princessehof ontving vandaag zijn 100.000ste bezoeker sinds de heropening. Het nationale keramiekmuseum opende op 2 december 2017 opnieuw zijn deuren na een beeldbepalende herinrichting. De nieuwe vormgeving en de populaire tentoonstellingen In Motion: Ceramic Reflections in Contemporary Art en Made in Holland: 400 jaar wereldmerk hebben in 15 maanden tijd 100.000 bezoekers naar het museum getrokken. Vóór de verbouwing, in 2016, bezochten 39.000 bezoekers het museum.

Directeur Kris Callens verraste mevrouw de Vos uit Zwanenburg vandaag met een bloemetje en de tentoonstellingscatalogus van Made in Holland. De gelukkige bezoeker was een paar dagen uit in Leeuwarden en bezocht het keramiekmuseum voor het eerst. Na het Princessehof stond een bezoek aan Rembrandt en Saskia: Liefde in de Gouden Eeuw in het Fries Museum op de planning.

Topjaar
Het nationale keramiekmuseum in Leeuwarden beleefde afgelopen jaar een topjaar. 60.000 bezoekers kwamen in 2018 speciaal voor het Princessehof naar Leeuwarden. De meeste bezoekers kwamen voor Made in Holland: 400 jaar wereldmerk. De tentoonstelling, die nog tot en met 30 juni te zien is, kreeg vier sterren van NRC en wordt door bezoekers beoordeeld met een 8,3. Publiekslieveling was In Motion: Ceramic Reflections in Contemporary Art. De grote hedendaagse kunsttentoonstelling, te zien in 2018, werd lovend ontvangen en kreeg een beoordeling van maar liefst een 8,6. In de kelder van het stadspaleis eert het museum sinds 28 april een van zijn beroemdste bewoners: M.C. Escher. Deze tentoonstelling is nog het hele jaar te zien.

Tentoonstellingen in 2019
Het Princessehof is klaar om het succes door te zetten naar 2019, met Gezonken Schatten vanaf 7 september. In die tentoonstelling vertellen keramische schatten uit scheepswrakken fascinerende verhalen over de maritieme zijderoute. Tot en met 24 maart is de Brexitserie van Lennart Lahuis te zien. Deze EKWC tentoonstelling wordt op 20 april opgevolgd door een presentatie met werk van Tilmann Meyer-Faje. Daarnaast toont het museum tot en met 27 oktober de muzikale installaties van Jelle Mastenbroek en werken van Galerie de Witte Voet.

100000
100000

Keramiekmuseum Princessehof en zijn tentoonstellingen werden afgelopen jaar mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Woudsend Anno 1816, Stichting Van Achterbergh-Domhof, Stichting Het Nieuwe Stads Weeshuis, Vereniging van Vrienden Keramiekmuseum Princessehof, de Wassenbergh-Clarijs-Fontein Stichting, Stichting het Old Burger Weeshuis, de BankGiro Loterij, Ir. Abe Bonnema Stichting, Stichting Dioraphte, VSBfonds, St. Anthony Gasthuis, Meindersma-Sybenga Stichting, Stichting Dorodarte, Leeuwarder OndernemersFonds, GGB Bolhuis Fonds, P.W. Janssen’s Friesche Stichting, Stichting Herbert Duintjer Fonds, Boelstra-Olivier Stichting, Ottema-Kingma Stichting, Boersma-Adema Stichting, Ministerie van Onderwijs Cultuur & Wetenschap, KLM, Turing Foundation, Culturele Hoofdstad 2018, Fonds 21, Stichting Juckema Siderius, Keramiekstichting van der Meulen, Mullerfonds, De Gijselaar-Hintzenfonds, EU-Japan Fest.

© Keramiekmuseum Princessehof - alle rechten voorbehouden disclaimer