Nieuws

Nieuws

Op avontuur met Planeet Escher

De bewoners van woongroep Noordvliet uit Leeuwarden hebben zich laten inspireren door de werken van M.C. Escher. Het Fries Museum en woongroep Noordvliet hebben dit jaar samengewerkt om creatieve workshops aan te bieden aan bewoners van deze woongroep. Gedurende het jaar zijn er in totaal zeven workshops gegeven. Een museumdocent van het Fries Museum nam de groep mee in de inspirerende wereld van M.C. Escher en vervolgens gingen ze zelf aan de slag. De woongroep is gespecialiseerd in het verlenen van zorg aan mensen met een niet aangeboren hersenletsel. Uit de gemaakte werken is een tijdelijke tentoonstelling samengesteld in het geboortehuis van M.C. Escher: Keramiekmuseum Princessehof.

De in totaal tien kunstenaars hebben ieder een eigen manier van werken. Sommige van hen hebben verminderde controle over de eigen bewegingen, dat geeft in dit geval juist een hele krachtige en dynamische manier van verbeelden. De tentoonstelling laat naast de werken het maakproces zien met een video en een aantal voorwerpen, waaronder kwasten en schetsen. De expositie is een maand lang te bezoeken en is onderdeel van een reeks wisselpresentaties in het kader van Planeet Escher. De expositie is een samenwerking tussen het Princessehof, Woongroep Noordvliet en Planeet Escher, een participatieproject van het Fries Museum.

Planeet Escher
Keramiekmuseum Princessehof eert een van zijn beroemdste bewoners: M.C. Escher. Het hele jaar zijn er verschillende wisselpresentaties te zien in de kelder van het stadspaleis in Leeuwarden. Uiteenlopende projecten die zich hebben laten inspireren door M.C. Escher zijn bijeengebracht onder de noemer Planeet Escher, een participatieproject van het Fries Museum. Het Princessehof heeft als geboortehuis van de wereldberoemde graficus een expositieruimte beschikbaar gesteld voor de eindproducten van enkele projecten. De Planeet Escher-ruimte bevindt zich naast de kleine, permanente expositie over M.C. Escher in het geboortehuis van de wereldberoemde graficus.

Planeet Escher wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Fryslân, het Nieuwe Stads Weeshuis en Stichting Zabawas.

© Keramiekmuseum Princessehof - alle rechten voorbehouden disclaimer