Nieuws

Nieuws

Dove kunstenaars

Zaterdag 1 september opent een expositie in het Princessehof in Leeuwarden met werk van twee dove kunstenaars. Joep Backhuijs (1946) en Timothy de Graaf (1967) hebben zich laten inspireren door de wereldberoemde graficus M.C. Escher en laten nieuw werk zien. De expositie is een maand lang te bezoeken en is onderdeel van een reeks wisselpresentaties in het kader van Planeet Escher.

De expositie is een samenwerking tussen het Princessehof, HoorFriesland en Planeet Escher, een participatieproject van het Fries Museum. HoorFriesland is als belangenorganisatie voor doven en slechthorenden in Friesland betrokken bij Planeet Escher. Geïnspireerd door de populaire tentoonstelling Escher op reis heeft HoorFriesland twee kunstenaars gekoppeld aan het Planeet Escher project. De twee kunstenaars openen zaterdag 1 september hun expositie. Joep Backhuijs presenteert overwegend sculpturaal werk en een video. Timothy de Graaf laat in de expositie nieuw werk zien, een combinatie van schilderijen en beeldhouwkunst. De expositie is te zien in de kelder van het Princessehof tot en met 30 september 2018.

Planeet Escher
Keramiekmuseum Princessehof eert een van zijn beroemdste bewoners: M.C. Escher. Het hele jaar zijn er verschillende wisselpresentaties te zien in de kelder van het stadspaleis in Leeuwarden. Uiteenlopende projecten die zich hebben laten inspireren door M.C. Escher zijn bijeengebracht onder de noemer Planeet Escher, een participatieproject van het Fries Museum. Het Princessehof heeft als geboortehuis van de wereldberoemde graficus een expositieruimte beschikbaar gesteld voor de eindproducten van enkele projecten. De Planeet Escher-ruimte bevindt zich naast de kleine, permanente expositie over M.C. Escher in het geboortehuis van de wereldberoemde graficus.

Planeet Escher wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Fryslân, het Nieuwe Stads Weeshuis en Stichting Zabawas.

© Keramiekmuseum Princessehof - alle rechten voorbehouden disclaimer