Nieuws

Nieuws

25.000ste bezoeker

Keramiekmuseum Princessehof ontving vandaag zijn 25.000ste bezoeker sinds de grote heropening. Het nationale Keramiekmuseum opende op 2 december vorig jaar na een geplande herinrichting opnieuw zijn deuren. Het museum heeft een nieuwe vaste presentatie gekregen en de entree, winkel, theesalon en paleistuin zijn vernieuwd. Het heringerichte Princessehof wordt door bezoekers lovend beoordeeld met een 8,2. In Motion: Ceramic Reflections in Contemporary Art krijgt zelfs een 8,7. Vanaf 2 juni 2018 is de grote tentoonstelling Made in Holland: 400 jaar wereldmerk te zien, onderdeel van Leeuwarden-Fryslân Culturele hoofdstad 2018.

De afgelopen maanden ontving het Princessehof een record aantal bezoekers. Na een bijzonder druk paasweekend verwelkomde het museum vandaag de 25.000ste bezoeker sinds de heropening. Mevrouw Marion Kooper kwam samen met haar man uit Schiedam speciaal voor Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018 naar Leeuwarden, ze maakten er een weekendje van. Zij werd verrast door directeur Kris Callens met een bloemetje en het boek Topstukken, speciaal uitgebracht ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het museum.

25000
25000

Het voormalige stadspaleis van Maria Louise van Hessen-Kassel en geboortehuis van wereldberoemd graficus M.C. Escher is volledig vernieuwd. Naast de nieuwe opstelling van de vaste collectie Van Oost en West zijn sinds de heropening vier hedendaagse kunsttentoonstellingen te zien. Vanaf 2 juni dit jaar presenteert het Princessehof Made in Holland: 400 jaar wereldmerk. In deze internationale tentoonstelling wordt de bezoeker meegenomen naar de oorsprong van typisch Nederlandse exportproducten, van Delfts blauw tot art nouveau. Welke rol speelde Nederland in de ontwikkeling en verspreiding van keramische technieken, stijlen en producten?

© Keramiekmuseum Princessehof - alle rechten voorbehouden disclaimer