Nieuws

Nieuws

Olivier van Herpt demonstreert 3D-kleiprinter

Olivier van Herpt geeft in het weekend van de museumweek, op 23 en 24 april een demonstratie van zijn zelfontworpen 3D-kleiprinter in Keramiekmuseum Princessehof. Van Herpt geeft bezoekers van het Princessehof een unieke kijk in zijn werkproces, waarmee hij een brug slaat tussen technologie en ambacht. De jonge ontwerper zal beide dagen om 14:00 beginnen met het printen van een keramisch voorwerp. In het  kader van de museumweek is het Princessehof het hele weekend voor slechts voor slechts €1,- te bezichtigen.

De printer van Van Herpt is uiterst gevoelig voor externe prikkels en trillingen. De ontwerper kan dus invloed uitoefenen op de machine terwijl hij print. Klei is bovendien een grillig materiaal, dus ook het toeval speelt mee. Zo ontstaat een ambachtelijk product, gemaakt met de nieuwste technologie. De tentoonstelling Design #1 Olivier van Herpt laat tot en met 2 oktober 2016 verschillend werk van Olivier van Herpt zien. De tentoongestelde voorwerpen variëren sterk in kleur, grootte, vorm en textuur. Van een breed, donker object met een grove textuur tot een slanke, fijne vaas.

Design #1 

Keramiek staat de laatste jaren volop in de belangstelling. Nationale en internationale media melden de opkomst van keramiek als volwassen kunstmedium en ambacht. Ook vormgevers en ontwerpers ontdekken de traditie en het ambacht van keramisten. De ontwikkelingen gaan snel en er ontstaan nieuwe ontwerp- en productiemethoden. Keramiekmuseum Princessehof belicht deze beweging met een nieuwe jaarlijkse serie designtentoonstellingen onder de noemer Design #.

© Keramiekmuseum Princessehof - alle rechten voorbehouden disclaimer