Kerst

In het Princessehof
Kerst

Kerst

In het Princessehof

koop tickets

Voor een écht kerstgevoel ga je deze december naar het Keramiekmuseum Princessehof! Met een kerstboom in de museumhal en creatieve knutselactiviteiten voor kinderen is er van alles te doen voor de hele familie. Entree voor jongeren t/m 17 jaar is altijd gratis. 

Winters genieten

€19,95 p.p. (kinderen gratis!)

In de koude decembermaand ben je de hele dag onder de pannen met dit super kerstarrangement: voor maar €19,95 (i.p.v. €27,50) ontdek je het Fries Museum én het Princessehof in Leeuwarden. Voor kinderen t/m 17 jaar is entree zelfs helemaal gratis. Een ideaal uitje voor de hele familie dus. In het prachtige stadspaleis Princessehof is nu een heuse Feest!-tentoonstelling te zien, met bijpassende museumwinkel vol keramisch snoep en de origineelste kerstballen. Als je toch in het Princessehof bent neem je natuurlijk ook even een selfie in de Escherkelder. Eenmaal aangekomen in het Fries Museum duik je -na een heerlijke glühwein of warme choco met apfelstrüdel bij Thùs- in de spannende middeleeuwen met Vrijheid, Vetes, Vagevuur. Mét gratis schatkaart voor de jongste bezoekertjes!

Boek nu via www.friesmuseum.nl/kerst of www.princessehof.nl/kerst

Levende kerststal en goede voornemens

Kom in de kerstvakantie met je hele familie naar het Princessehof en ga op de foto in onze levende kerststal. Speciaal voor de gelegenheid komt fotograaf Thomas Nondh Jansen naar Leeuwarden om bezoekers vast te leggen als Maria, kindeke Jezus, of ezel. 
Ga ook goed voorbereid het nieuwe jaar in en teken met de hele familie je goede voornemens uit. Samen met een museumdocent leg je jullie voornemens vast met de leukste, grappigste en mooiste tekeningen.

Let op: Het museum is op 2 januari gesloten.

Kinderen

Een bezoek aan Feest! wordt voor gezinnen nog leuker door de interactives in de tentoonstelling. Toon je tafeldek-skills en dek een echte feesttafel. Schrijf je eigen kerstverhaal en maak de mooiste of gekste versie van een kerststal. Zet jouw naam op de feestkalender en kom erachter wie er nog meer jarig zijn op jouw verjaardag. Of deel jouw meest geslaagde feestverhaal met alle museumbezoekers. Met de mooiste selfies in de selfie-hoek maak jij het feest helemaal compleet. De interactives zijn door de hele tentoonstelling te vinden. 

Foto door Ruben van Vliet
Foto door Ruben van Vliet
foto door Ruben van Vliet
foto door Ruben van Vliet

Museummetgezel

Speciaal voor mensen die nieuwsgierig zijn naar een verrassende ontmoeting of mensen zonder museumpartner organiseren we op tweede kerstdag MuseumMetgezel. Tijdens MuseumMetgezel ontmoet je iemand die voor jou helemaal nieuw en onbekend is. Iemand van een andere generatie, of met een andere achtergrond of leefwijze. Deelnemers worden feestelijk ontvangen met koffie en lekkers in de theesalon. Daarna bezoek je samen met je metgezel en onder leiding van een gids het museum. Met prikkelende en inspirerende gesprekstarters leer je elkaar beter kennen. We sluiten de middag feestelijk af met een borrel in het museum. Klik hier voor meer informatie.

Kerstboom

Eindelijk weer: een kerstboom in het Princessehof! Zonder een echte boom geen kerstgevoel, daarom kan je vanaf midden december de rijkversierde dennenboom bewonderen bij binnenkomst.

Haal een uniek kerstcadeau bij de museumshop

Op zoek naar een leuk cadeautje voor de feestdagen? Laat je verrassen in de museumshop in het Princessehof. Onze museumshop ligt vol met unieke en leuke voorwerpen. Ontdek bijvoorbeeld de prachtige items bij de tentoonstelling Feest!
Open 11.00 tot 17.00 uur.

Blijf op de hoogte

Nu te zien in het museum

© Keramiekmuseum Princessehof - alle rechten voorbehouden disclaimer