Eindfeest KOREA.

Zondag 21 augustus
Eindfeest KOREA.

Eindfeest KOREA.

Feestelijke afsluiting van KOREA. Poort naar een rijk verleden

Kom naar de feestelijke afsluiting van KOREA. Poort naar een rijk verleden. Op zondag 21 augustus wordt de grote Koreatentoonstelling geheel in stijl afgesloten. Met rondleidingen, Koreaanse spelletjes, K-pop en een Koreaanse barbecue nemen we samen afscheid van de tentoonstelling.

Datum: Zondag 21 augustus
Tijd: 11.00 – 17.00u
Prijs: museumentree (leden van Arierang en hun familie mogen gratis)
Reserveer nu alvast een kaartje via onze ticketpagina.

Na maar liefst 10 maanden komt er een einde aan de bijzondere Koreatentoonstelling. Om de succesvolle tentoonstelling nog een laatste keer te vieren organiseert het Princessehof een eindfeest op de laatste dag van de expositie. Speel Koreaanse spelletjes onder het genot van K-pop. Loop om 13.00u mee met een expert in een rondleiding door de tentoonstelling. En maak van 12.00 tot 15.00u kennis met de Koreaanse keuken met een Koreaanse high-tea en verschillende BBQ hapjes door Annejil Suk van Seoulmates. Ook eten we samen van de kimchi uit de tentoonstelling voordat de deur voor de laatste keer op slot wordt gedraaid.

Arierang
We vieren het einde van de tentoonstelling niet alleen met bezoekers, maar ook met leden van Arierang; de overkoepelende organisatie die mensen met een Koreaanse adoptie achtergrond samenbrengt. Ontmoet mensen met een Koreaans adoptie verleden en bekijk samen de tentoonstelling over je geboorteland. Voor leden van Arierang maar ook voor hun vrienden en familie is de toegang gratis! 

afb1
afb1
afb 2
afb 2

KOREA. Poort naar een rijk verleden
Met de ongekende hype rond Squid Game, de Oscarwinnende film Parasite en de populariteit van K-pop zoals BTS en hun nieuwste clip met Coldplay staat de Zuid-Koreaanse popcultuur meer dan ooit in de belangstelling. KOREA. Poort naar een rijk verleden duikt in de cultuurgeschiedenis van dit bijzondere land, aan de hand van thema’s als eetcultuur, schoonheidsidealen en rituelen.
Topstukken uit het National Museum of Korea in Seoul zijn nu voor het eerst te zien in Nederland. Van betoverend celadon uit de Goryeo dynastie en een moon jar uit de Joseon periode tot muziekinstrumenten en kostuums van het Gugak Centre in Seoul en Museum Volkenkunde in Leiden. Maar ook spraakmakende hedendaagse kunstinstallaties en filmbeelden. 

© Keramiekmuseum Princessehof - alle rechten voorbehouden disclaimer