Te zien t/m 3 januari 2021

Jennifer Tee: Falling Feathers

Wij doen er alles aan om uw bezoek zo veilig en comfortabel te maken. We laten een beperkt aantal mensen per uur binnen, hierdoor is het verplicht vooraf online kaartjes te reserveren. Zo kunnen we de drukte in het museum reguleren. Ook zorgen we voor duidelijke routing op belangrijke plekken en optimale hygiëne in ons museum en ons café. U bent van harte welkom. Kijk voor meer informatie hier of bestel direct uw ticket(s).

Van 23 november 2019 t/m 3 januari 2021 presenteert Keramiekmuseum Princessehof het werk van Jennifer Tee (Arnhem, 1973). Tee won op 26 juni 2020 de Amsterdamprijs voor de Kunst in de categorie 'bewezen kwaliteit'. De tentoonstelling Jennifer Tee: Falling Feathers laat verschillende sculpturale werken zien, waaronder fantasierijke collages en twee installaties van zwarte en witte porseleinen veren. Tee’s werk kenmerkt zich door een combinatie van kracht en ingetogenheid, waarmee ze de toeschouwer uitnodigt een nieuwe wereld te betreden.

The soul in limbo
In haar werk staat the soul in limbo centraal. Tee is geïntrigeerd door een ‘tussenstaat van zijn’, zoals het gebied tussen het fysieke en het psychische of de overgang tussen leven en dood. Ook onderzoekt ze de veranderlijkheid en complexiteit van het bestaan waarin culturen voortdurend in elkaar overlopen.

Jennifer Tee
Jennifer Tee studeerde in Amsterdam aan de Gerrit Rietveld Academie, het Sandberg Instituut en de Rijksakademie van Beeldende Kunsten. Ze deed residenties in China, Australië en de Verenigde Staten. Tee won meerdere prijzen, waaronder tweemaal de Uriot-prijs, de Prix Nouvelles Images en de Cobra Kunstprijs Amstelveen. Recent werd haar werk tentoongesteld tijdens de Biënnale van Istanbul (2019), de Biënnale van São Paulo (2018) en in het Camden Arts Centre in Londen (2017).


Deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door Galerie Fons Welters.