Voorjaarsvakantie

In de voorjaarsvakantie is het extra leuk voor gezinnen in het Princessehof. Van dinsdag 18 tot en met vrijdag 21 februari vertelt een acteur van Tryater elke dag om 13.00 uur het echte verhaal van Sinbad de Zeeman. Sinbad beleefde allemaal avonturen op zee, kwam oog-in-oog te staan met zeemonsters en ontdekte schitterende schatten. Na het theatrale verhaal, waar ze ook spelenderwijs kennis maken met de tentoonstelling Gezonken Schatten, is er doorlopend een creatieve workshop.

Kinderen en jongeren t/m 17 jaar hebben altijd gratis toegang tot het Princessehof. Deelname aan het verhalen- en workshopprogramma is ook gratis op vertoon van een volwassene met entreebewijs.

In het Princessehof is nu Gezonken Schatten: Geheimen van de Maritieme Zijderoute te zien. De bezoeker ontdekt fascinerende verhalen over de Maritieme Zijderoute in Azië. Voor kinderen is het extra leuk: die lopen met een echte schatkaart door Gezonken Schatten op zoek naar verborgen geheimen en zeemonsters. Voor alle kinderen t/m 17 jaar is museumentree gratis. In de voorjaarsvakantie vertelt een acteur van Tryater het echte verhaal van Sinbad de Zeeman.