Voorjaarsvakantie

Help Pake en Beppe de Vakantie Door met allerlei leuke workshops. Laat je onder leiding van een museumdocent inspireren in het museum en ga dan lekker zelf kleien, schilderen of tekenen. Samen met je pake en beppe natuurlijk!

De workshops zijn gratis toegankelijk voor kinderen, op voorwaarde dat er een betalende ouder mee gaat naar het museum. De ouder kan het museum bezoeken terwijl het kind de workshop volgt. Per betalende ouder mogen er vier kinderen kosteloos meedoen aan de kinderworkshops.

Datums: dinsdag 19 t/m zaterdag 23 februari 2019
Prijs: gratis voor max. vier kinderen op vertoon van 1 x museumentree voor een volwassene.

Aanmelden: uitsluitend op de dag zelf bij de activiteitenbalie (vol is vol, dus kom op tijd)

Fruitige patronen

In de tentoonstelling van Oost naar West vind je voorwerpen met allemaal mooie patronen en figuren. Op sommige tegels zie je druiven, sinaasappels en andere soorten eten. Kun jij hier een patroon van maken? In deze workshop maak je een eigen bedacht patroon op een tegeltje. Dit tegeltje kun je thuis in de oven afbakken, de verf blijft dan voor altijd op het tegeltje zitten. 

Tijd: 11.15u – 12.00u & 15.45u - 16.30u
Leeftijd: vanaf 4 á 5 jaar

Fruitige patronen

Ontwerp je eigen kom

In het Princessehof hebben we enorm veel kommen. Allemaal met een eigen vorm. Samen met de museumdocent ga je een aantal verschillende vormen bekijken. In deze workshop ontwerp en maak je een eigen kom van klei. Versier je kom met een tekening in klei of stempel er mooie figuren in. Je gaat naar huis met je eigen gemaakte sierkom.

Tijd: 12.15u –13.15
Leeftijd: vanaf 4 á 5 jaar

Ontwerp je eigen kom

Servies beschilderen

Servies, schalen, kommen en borden. Je kunt ze in het Princessehof in allemaal met verschillende beschilderingen, patronen en glazuren vinden. In deze workshop ga je met een museumdocent in het museum naar verschillende borden en kommen kijken. Daarna ga je zelf een bord of kom beschilderen. Je werkt met speciale verf en stiften. Als je het bord in na het beschilderen thuis in de oven afbakt, gaat de verf er nooit meer af. 

Tijd: 13.30u – 14.15
Leeftijd: vanaf 4 á 5 jaar

Servies beschilderen

Magische kralen

Met klei kun je heel veel dingen maken, ook sieraden! In deze workshop gaan wij kralen maken van klei met verschillende kleuren. Samen met de museumdocent ga je kijken naar vazen met stroomglazuur en ontdek je hoe kleuren door elkaar kunnen lopen. In deze workshop maak je kralen die je aan een draad kunt rijgen als een echte zelfgemaakte ketting.

Tijd: 14.45u – 15.30u
Leeftijd: vanaf 6 á 7 jaar

kralen