Zondag 8 september

Uit in Huis

Zondag 8 september vindt de allereerste editie van Uit in Huis plaats in de binnenstad van Leeuwarden. Uit in Huis is de aftrap van het culturele seizoen, ook het Princessehof is die zondag gratis te bezoeken. Ontdek de verborgen wereld van internationale handel, strijd op zee, mensensmokkel en schatgravers in de gloednieuwe tentoonstelling Gezonken Schatten: Geheimen van de Maritieme Zijderoute. Ook is er die dag van alles te doen voor jong en oud. Er zijn gratis rondleidingen, klassieke muziek, workshops en de jongste bezoekers vermaken zich met de spannende speurtocht en professionele bellenblazers.

Kinderen én volwassenen genieten van de spannende tentoonstelling en kunnen daarna hun creativiteit kwijt bij Tekenen in de Tuin. Ook zijn er professionele bellenblazers voor de jongste bezoeker.Celliste Myrthe Boshart speelt vanaf 13:30 uur in de theesalon. Tot 16.00 uur geniet u daar van aangename achtergrond muziek. Om 14.00 en 16.00 uur kunt u meelopen met een rondleiding door Gezonken Schatten: geheimen van de maritieme zijderoute. De rondleidingen zijn gratis, meld u zich hiervoor aan via onderstaand formulier.

stadswandeling
Bezoekt u die dag ook het Fries Museum en wilt u optimaal gebruik maken van uw tijd? Om 13.30 en 15.30 uur vertrekt er een mini-stadswandeling van het Fries Museum naar het Princessehof. Een professionele stadsgids van A Guide to Leeuwarden vertelt tijdens de route door de historische binnenstad uiteenlopende verhalen van monumenten tot moderne streetart. Eenmaal aangekomen geeft de gids ook een introductie op de bijzondere geschiedenis van het Princessehof. Deze mini-citytour duurt maximaal een half uur.

Aanmelden rondleiding Gezonken schatten

Meld u zich hier aan voor de rondleiding door de tentoonstelling Gezonken schatten: geheimen van de Maritieme Zijderoute

Aanmelden voor de rondleiding van 14.00 uur
Aanmelden voor de rondleiding van 16.00 uur