Rondleiding in gebarentaal

Rondleiding in gebarentaal

NGT-rondleiding: Porseleinkoorts

zaterdag 20 april 2024

Een museumbezoek is leuker in je eigen taal. Daarom organiseren we, speciaal voor mensen met een auditieve beperking, rondleidingen door het museum in Nederlandse Gebarentaal (NGT). Op zaterdag 20 juli geeft museumdocent Bea Bouwmeester een rondleiding door de tentoonstelling Porseleinkoorts.

Intrigerende verhalen en extravagante porseleinen beesten van meer dan een meter hoog. In de tentoonstelling Porseleinkoorts ontdek je alles over de indrukwekkende ontstaansgeschiedenis van Europees porselein. Met smeuïge verhalen die niet zouden misstaan in een moderne spionagethriller. Twee vorstenhuizen ontketenen een rage die in korte tijd de Europese porseleinkunst tot grote hoogte stuwt en zelfs nu nog haar sporen nalaat. Verteld vanuit twee iconische hoofdrolspelers uit deze turbulente tijd: Augustus de Sterke (1670-1733), keurvorst van Saksen, Koning van Polen en oprichter van de Meissen porseleinfabriek in Duitsland, en Madame de Pompadour (1721-1764), maîtresse, cultureel adviseur en vertrouweling van koning Lodewijk XV en beschermvrouwe van de Sèvres porseleinfabriek in Frankrijk.

Datum: zaterdag 20 juli 2024
Tijd: 09.45 – 11.00u
Prijs: museumentree (incl. ontvangst met koffie en thee)
Meld je gratis aan via onze ticketpagina (selecteer 20 juli 2024).

Komt deze dag niet goed uit? Wij schakelen graag een NGT-tolk voor je in op een andere dag. Mail dan uiterlijk twee weken voor de start van het programma naar activiteiten@princessehof.nl.

Wij willen graag dat iedereen, ongeacht persoonlijke situatie, mee kan doen met onze activiteiten. Heeft u bijvoorbeeld behoefte aan een gereduceerd tickettarief of bent u benieuwd of een activiteit ook aansluit bij uw zorgbehoefte? Neem dan contact met ons op via activiteiten@princessehof.nl

Een museumbezoek zonder prikkels? Speciaal voor bezoekers die snel overprikkeld of moe zijn faciliteren we graag een prikkelarm museumbezoek. Op aanvraag van een prikkelarm bezoek, openen we de deuren van het museum een uur eerder. Kijk hier voor meer informatie.

© Keramiekmuseum Princessehof - alle rechten voorbehouden disclaimer